Σπάτα: «O 21χρονος πέρασε κάτω από το ελικόπτερο με το κινητό στο αφτί»

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας – Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

«Με το τηλέφωνο στο αφτί και με βήμα ταχύ πέρασε κάτω από το ελικόπτερο», είπε ο πρόεδρος Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεκάδες είναι τα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα που στοίχισε τη ζωή του 21χρονου Βρετανού. «Με το τηλέφωνο στο αφτί και με βήμα ταχύ πέρασε κάτω από το ελικόπτερο», λέει ο πρόεδρος Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων. Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας. 

Αυτός είναι ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε - «Πήγε να βγάλει selfie»

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια του δυστυχήματος στα Σπάτα και τον τραγικό θάνατο του 21χρονου Βρετανού που διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου, απ΄όπου αποβιβάστηκε.

Βρετανός τουρίστας ατύχημα

21χρονος Βρετανός ατύχημα

Σπάτα: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στον διαμελισμό του 21χρονου

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα. Ο Ιωάννης Κονδύλης, πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων αποκάλυψε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα, ότι ο άτυχος νεαρός μιλούσε στο κινητό και με βήμα ταχύ πέρασε κάτω από το ελικόπτερο. Αν και του φώναζαν να σταματήσει, εκείνος δεν άκουσε.

Ο 21χρονος έφυγε 20 μέτρα από το ελικόπτερο. Με ένα κινητό στο αφτί, πέρασε με ταχύ βήμα κάτω από το ελικόπτερο. Του φώναξαν τρεις φορές στοπ, στοπ, στοπ, πάρα πολύ δυνατά.

Σπάτα: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα - Έπρεπε να είναι σε λειτουργία το ελικόπτερο;

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο κ. Κονδύλης ανέφερε: «Αποβιβάστηκαν τέσσερις επιβάτες από το ελικόπτερο παρουσία δύο ατόμων. Ο ένας ήταν στην αριστερή πόρτα και ο άλλος στη δεξιά, προσωπικό της εταιρίας. Ήταν εκεί για να συνοδέψουν τους επιβάτες στην αίθουσα που τους υποδέχεται. Τους συνόδεψαν και απομακρύνθηκαν από το ελικόπτερο. Ο ένας από τους δύο επέστρεψε προς το ελικόπτερο και άκουσε ένα στοπ, στοπ, στοπ, τρεις φορές, πάρα πολύ δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σπάτα: Πώς διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου ο 21χρονος

Μιλώντας για το εάν έπρεπε ή όχι να είναι σε λειτουργία το ελικόπτερο την ώρα της επιβίβασης των επιβατών, ο κ. Κονδύλης υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες αποβίβασης.

«Υπάρχει διαδικασία αποβίβασης ενώ το ελικόπτερο είναι σε λειτουργία και διαδικασία αποβίβασης ενώ το ελικόπτερο είναι εκτός λειτουργίας. Στην περίπτωση που οι έλικες είναι σε λειτουργία, πρέπει να υπάρχει προσωπικό να συνοδεύσει τους αποβιβάσαντες σε μέρος ασφαλές», κατέληξε.

Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από ελικόπτερο

Φίλος του άτυχου 21χρονου δίνει τη δική του εκδοχή. Μιλώντας στη Daily Mail ο φίλος του νεαρού είπε πως δεν αληθεύει ο ισχυρισμός πως ο 21χρονος έτρεξε προς το ελικόπτερο ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Συγκεκριμένα ο φίλος του 21χρονου είπε πως «δεν μας έδωσαν καμία οδηγία όταν βγαίναμε από το ελικόπτερο και κανένας δε μας συνόδεψε στην αίθουσα υποδοχής. Το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν τις πόρτες για εμάς. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανένας δε σταμάτησε τον φίλο μου από το να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανένας μας δεν έφτασε στην αίθουσα υποδοχής όταν έγινε το ατύχημα. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε πως ο φίλος μου μιλούσε στο τηλέφωνο και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο όμως αυτό δεν αληθεύει. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν ξέρω γιατί πήγε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου.»

Σπάτα: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας – Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο ο άτυχος νεαρός, γόνος πολύ πλούσιας οικογένειας από τη Μ. Βρετανία. 

Οι τρεις συλληφθέντες, ο πιλότος του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top