Αυτός είναι ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε - «Πήγε να βγάλει selfie»

Τα δύο σενάρια για την τραγωδία στα Σπάτα

Ο 21χρονος Jack Fenton είναι ο νεαρός Βρετανός που βρήκε τραγικό θάνατο στα Σπάτα το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο έλικας ελικοπτέρου τον διαμέλισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος χτυπήθηκε από τον έλικα, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο ή προσπαθούσε να βγάλει selfie με το κινητό του.

Σπάτα: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στον διαμελισμό του 21χρονου

O Jack Fenton είναι ο πλούσιος νεαρός από τη Μ. Βρετανία που σκοτώθηκε με φρικτό τρόπο στα Σπάτα, όταν διαμελίστηκε από την περιστρεφόμενη λεπίδα ενός ελικοπτέρου, από το οποίο πήγε να αποβιβαστεί.

Σπάτα: Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που διαμέλισε τον Βρετανό

Ο Βρετανός που διαμελίστηκε

Ο 21χρονος Jack Fenton

Ο 21χρονος Jack Fenton

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 21χρονος έβγαζε selfie ή μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο, όταν κατέβηκε από Bell 407, ενώ οι κινητήρες του φέρονται να ήταν ακόμη ενεργοποιημένοι. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Fenton ήταν μαθητής του Oxford Brookes. Στη συνέχεια φοίτησε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν του Κεντ, το οποίο κοστίζει 36.000 λίρες ετησίως.

Πατέρας του είναι ο Miguel Fenton, υπεύθυνος μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα πάρκο ψυχαγωγίας 400 στρεμμάτων και αξιοθέατο επισκεπτών στο Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Jack Fenton - αποκεφαλίστηκε από έλικα ελικοπτέρου

Jack Fenton

Σπάτα - ο 21χρονος Jack Fenton διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου

Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα στα Σπάτα

Ο 21χρονος αποκεφαλίστηκε από το ουραίο στροφείο μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου, το οποίο συνέχιζε να είναι σε λειτουργία. 

Ο νεαρός μόλις είχε επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του από τις διακοπές του στη Μύκονο. Στο ελικόπτερο επέβαινε τουλάχιστον ένα από τα αδέλφια του, ενώ σε δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς τους. 

Μόλις κατέβηκε από το ελικόπτερο κατευθύνθηκε προς την ουρά, χωρίς να γνωρίζει ότι ο έλικας είναι σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί και να πεθάνει ακαριαία μπροστά στα μάτια του αδελφού του και του πιλότου. 

ελικόπτερο δυστύχημα Σπάτα

Ο πιλότος σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο, τον οποίον ενημέρωσε για ό,τι είχε συμβεί και λέγοντάς του να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να μη βρεθούν οι γονείς μπροστά στην εικόνα του νεκρού παιδιού τους. 

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται ακόμη και δεν έχει γίνει σαφές γιατί ο έλικας στην ουρά του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία. Μιλώντας στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, ναυπηγός και διερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων, εκτίμησε πως πρέπει να υπήρξε αστοχία στην αλυσίδα της ασφάλειας πτήσεων

Για το μοιραίο δυστύχημα έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και δύο τεχνικοί εδάφους της εταιρίας από την οποία ο 21χρονος κι η οικογένειά του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top