Σπάτα ελικόπτερο: «Δεν ήμασταν μαζί του στην Ελλάδα»

Η μητέρα του 21χρονου Βρετανού μιλά για τον χαμό του

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα - Τι είπε φίλος του 21χρονου

Συντετριμμένοι από τον τραγικό χαμό του 21χρονου γιου τους είναι οι γονείς του Βρετανού Jack Fenton, ο οποίος διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σπάτα: «O 21χρονος πέρασε κάτω από το ελικόπτερο με το κινητό στο αφτί»

Ο νεαρός μαζί με τρεις φίλους του επέστρεφαν από τις διακοπές τους στη Μύκονο και θα επιβιβάζονταν σε ιδιωτικό τζετ για να γυρίσουν στη Μεγάλη Βρετανία. 

O 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε από ελικόπτερο με τους γονείς του

Η μητέρα του 21χρονου Jack Fenton διέψευσε ότι η ίδια κι ο σύζυγός της βρίσκονταν στην Ελλάδα με τον νεαρό

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι σε δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε επέβαιναν οι γονείς του και μάλιστα ότι ο πιλότος του πρώτου ελικοπτέρου μετά το τραγικό δυστύχημα ειδοποίησε τον συνάδελφό του να προσγειωθεί αλλού για να μη δουν οι γονείς το νεκρό παιδί τους. 

Σπάτα ελικόπτερο: Η πρώτη δήλωση της μητέρας του 21χρονου

Ωστόσο η μητέρα του 21χρονου, μιλώντας στη MailOnline διέψευσε την πληροφορία αυτή. 

Αυτός είναι ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε - «Πήγε να βγάλει selfie»

«Η οικογένεια είναι εντελώς συντετριμμένη από την απώλεια του υπέροχου αγοριού μας», είπε η μητέρα του νεαρού, Victoria, από το σπίτι της στο Τόνμπριτζ του Κεντ. 

Ο Jack Fenton με τον πατέρα του

Οι γονείς του Jack Fenton είχαν παραμείνει στο Κεντ, ενώ ο 21χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα με φίλους του

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Νομίζω ότι ο πιλότος είναι υπό κράτηση, αλλά φαίνεται πως ήταν το πιο φρικτό ατύχημα. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του, που γιόρτασαν τα γενέθλιά τους εκεί», συνέχισε και διέψευσε ότι ο πατέρας του Jack βρισκόταν στο δεύτερο ελικόπτερο. 

Σπάτα: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στον διαμελισμό του 21χρονου

Όπως είπε, η οικογένεια είχε παραμείνει στο Κεντ. 

«Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του. Ο Jack και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο», σημείωσε συγκλονισμένη.

Jack Fenton

Φίλος του 21χρονου Βρετανού διέψευσε ότι πήγε να βγάλει μια selfie στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου με το κινητό του

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το προηγούμενο βράδυ ο Jack και οι φίλοι του είχαν βγει να διασκεδάσουν στο Νησί των Ανέμων, όμως ο 21χρονος δεν είχε πιει τίποτα και τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλοι του ήταν νηφάλιοι».

Σπάτα ελικόπτερο: Οι δύο εκδοχές για το πώς έγινε το δυστύχημα

Αδιευκρίνιστες παραμένουν προς το παρόν και οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, οι οποίες διερευνώνται. 

Σπάτα: Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που διαμέλισε τον Βρετανό

Οι Έλληνες ερευνητές που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν αυτό το μυστήριο αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του πιλότου και των δύο τεχνικών εδάφους, ο νεαρός βγήκε από το ελικόπτερο και κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο, πιθανόν για να βγάλει μια selfie. Του φώναξαν δυνατά τρεις φορές να σταματήσει, όμως εκείνος δεν τους άκουσε, με αποτέλεσμα η προπέλα της ουράς να τον διαμελίσει και να πεθάνει ακαριαία.

Ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε

Η μητέρα του Jack Fenton τόνισε ότι ο νεαρός δεν είχε πιει τίποτα το προηγούμενο βράδυ κι ήταν νηφάλιος

Ωστόσο, φίλος του 21χρονου, ο οποίος μίλησε στην Daily Mail έδωσε μια διαφορετική εκδοχή. 

Σπάτα: Φίλος του 21χρονου που σκοτώθηκε ανατρέπει τα δεδομένα

«Δε δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δε μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Jack να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το δυστύχημα», είπε o Jack Stanton-Gleaves και συνέχισε:

Σπάτα: Πώς διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου ο 21χρονος

«Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Jack μιλούσε στο τηλέφωνό του κι έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο κι αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δε μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Σπάτα ελικόπτερο: Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Την ίδια ώρα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στα Σπάτα. 

Σπάτα: Δυστύχημα με ελικόπτερο - Νεαρός διαμελίστηκε από τον έλικα

Χθες συνελήφθησαν ο πιλότος και οι δύο τεχνικοί εδάφους που βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top