Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στο ελικόπτερο

Έχουν απενεργοποιήσει τα κινητά - Εξαιρετικά κρίσιμες οι καταθέσεις τους

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, αυτό που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ερευνητές είναι η στάση των φίλων του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες. 

Σπάτα: Νέα εκδοχή για τον θάνατο του Jack - «Γύρισε να πάρει το κινητό του»

Οι τρεις νεαροί Βρετανοί που έκαναν διακοπές στη Μύκονο μαζί με τον άτυχο Jack Fenton και ήταν παρόντες το μοιραίο απόγευμα που ο 22χρονος βρήκε φρικτό θάνατο, όταν διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου, έχουν «εξαφανιστεί» και δεν απαντούν στα τηλέφωνα, προκειμένου να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη. 

Σπάτα: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στον διαμελισμό του 21χρονου

θάνατος Βρετανού ελικόπτερο 2

θάνατος Βρετανού ελικόπτερου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που έχουν αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση θανάτου του Jack Fenton, προσπάθησαν να μιλήσουν μαζί με τους αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να διασαφηνίσουν κάποιες λεπτομέρειες της τραγωδίας. Ωστόσο, οι 20χρονοι φίλοι του Jack έχουν απενεργοποιήσει τα τηλέφωνά τους από το απόγευμα της τραγωδίας και η επικοινωνία μαζί τους είναι προς το παρόν αδύνατη. 

Σπάτα: Φίλος του 21χρονου που σκοτώθηκε ανατρέπει τα δεδομένα

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, οι μαρτυρίες τους είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τις συνθήκες του θανάτου του Jack το απόγευμα της Δευτέρας 25/7 στο ελικοδρόμιο των Σπάτων.

Jack Fenton

Σπάτα: Οι διαφορετικές εκδοχές του ατυχήματος 

Οι απόψεις διίστανται για το τι συνέβη. Από τη μία πλευρά, η οικογένεια του Jack Fenton εξαπολύει επίθεση στους αρμόδιους ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, από την άλλη πλευρά υποστηρίζεται ότι ο άτυχος νεαρός αγνόησε τις προειδοποιήσεις να σταματήσει.

Ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής αεροπορικών ατυχημάτων, Ιωάννης Κανδύλης που μίλησε στην Daily Mail, ανέφερε ότι και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και τους είχαν συνοδεύσει σε ιδιωτικό σαλόνι, αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα, τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Jack Fenton σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να βγάλει selfie με το κινητό του. Η αδερφή του από το Λονδίνο ακούγοντας αυτή την πληροφορίες «ξέσπασε», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «είναι ψέμα», ενώ στην συνέχεια τόνισε πως ο αδερφός της «δεν είχε εμπειρία από ταξίδια με ελικόπτερο και κανείς από την εταιρία δεν τους καθοδήγησε σε ασφαλές σημείο».

Ακόμα, δημοσίευμα της «Daily Mail» ανέφερε ότι οι φίλοι του Jack Fenton απέρριψαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι η προσοχή του άτυχου νεαρού είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του και γι΄αυτό σκοτώθηκε, ενώ άλλο δημοσίευμα, επικαλούμενο ερευνητικές πηγές, αναφέρει ότι ο 22χρονος επέστρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top