Σπάτα: «Βλακείες αυτά τα περί ξέχασε το κινητό και πήγε να το πάρει»

Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου - Αίτημα εξέτασης της κάμερας ελικοδρομίου

Άφαντοι παραμένουν οι τρείς φίλοι του άτυχου Jack, του 22χρονου Βρετανού ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο από έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Τέσσερις ημέρες μετά την τραγική του απώλεια, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους αναζητούν επίμονα για να καταθέσουν όσα έζησαν εκείνο το μοιραίο απόγευμα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στο ελικόπτερο

«Επικοινώνησα δύο φορές, την Τρίτη και την Τετάρτη. Βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής. Είναι αγγλικά τα νούμερα και μου ζητάει να αφήσω το μήνυμά μου και το αφήνω. Λέω ποιoς είμαι και μάλιστα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και τους ζητώ να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης.

Σπάτα: Νέα εκδοχή για τον θάνατο του Jack - «Γύρισε να πάρει το κινητό του»

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «βλακείες» τις θεωρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως ο άτυχος 22χρονος πήγε να βγάλει selfie ή ξέχασε το κινητό του και πήγε να το πάρει. 

«Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει. Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο», δηλώνει.

Σπάτα Αποκάλυψη Star:«Πήγε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου»

«Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (σ.σ.: για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία», συμπλήρωσε.  

Αίτημα για εξέταση της κάμερας του ελικοδρομίου

Πάντως, καταλυτικό ρόλο στη διακρίβωση των συνθηκών της τραγωδίας, ενδέχεται να παίξει μία κάμερα που βρίσκεται έξω από την αίθουσα του ελικοδρομίου, όπου έγινε η τραγωδία.  

Σπάτα ελικόπτερο: «Αηδίες τα όσα ακούγονται για τις selfie»

«Υπάρχει κάμερα, αλλά δεν ξέρω αν είναι κάμερα ασφαλείας, με την έννοια της καταγραφής», αναφέρει ο κ. Κονδύλης.

«Όταν θα έχουμε επιβεβαιωμένα στοιχεία, θα έχουμε και την ικανότητα να βγάλουμε πόρισμα. Με πραγματικά γεγονότα και όχι με απλές καταθέσεις δεν μπορούμε να βγάλουμε πόρισμα», συμπλήρωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top