Άφησε ανάπηρη μία 8χρονη, καταδικάστηκε αλλά δε θα φυλακιστεί

Για απόφαση - «χάδι» κάνει λόγο ο πατέρας της μικρής Αλεξίας

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον άνδρα που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τη μικρή Αλεξία ανήμερα του Πάσχα το 2019. Το κοριτσάκι είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα. Ο πατέρας της μίλησε αποκλειστικά στο Star για την απόφαση.

«Μιλάμε για άλλο πράγμα. Tρελαθήκαμε, η απόφαση τι να πω… χάδι. Xάδι η απόφαση, χάδι. Περιμέναμε να έμπαινε φυλακή ο δράστης αλλά τίποτα. Να πυροβολήσει ένα παιδί και να μην τον βάλουν φυλακή μέσα», δηλώνει ο πατέρας της Αλεξίας στο Star. 

Η ώρα της δικαιοσύνης για την 11χρονη Αλεξία

Απογοήτευση και θυμός για την οικογένεια της Αλεξίας. Η απόφαση του δικαστηρίου για 4 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή που επιβλήθηκε στον 55χρονο θεωρούν ότι είναι ποινή - «χάδι».  

«Ο κατηγορούμενος ήρθε σαν να πήγαινε σε εκδρομή, μια απλή συγνώμη στην απολογία του είπε και τίποτα άλλο σαν να ήταν ένα ωμό κρέας. Έδινε στην αρχή 800 ευρώ, μέχρι πέρυσι τον Οκτώβρη», λέει επίσης ο πατέρας.

Το Πρωτοδικείο Θηβών είχε προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου με αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι θεραπείες του. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει: «Συντηρώ τα παιδιά μου και την μητέρα μου, έχω και τρία σκυλιά». 

Υπόθεση Αλεξίας: «Πρέπει να γίνει δικαστήριο. Άφησε ανάπηρο το παιδί μου»

«Δεν έχεις δυο παιδιά. Έχεις ένα παιδί και το λένε Αλεξία. Και σου το λέω εγώ. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά την αποκατάσταση σας για τα στοιχειώδη πρέπει να έρχεται η αποκατάσταση της Αλεξίας. Αυτό σημαίνει έμπρακτη μετάνοια», του απάντησε ο πατέρας της 8χρονης. 

Η μικρή Αλεξία τις τελευταίες 10 ημέρες νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης και ακολουθεί ειδική θεραπεία, καθώς από τον τραυματισμό της έχει μείνει ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top