Υπόθεση Αλεξίας: «Πρέπει να γίνει δικαστήριο. Άφησε ανάπηρο το παιδί μου»

Εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητά ο κατηγορούμενος

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα, την ποινική διαπραγμάτευση, ζήτησε ο 55χρονος κατηγορούμενος για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας με όπλο το Πάσχα του 2019.

Μικρή Αλεξία: «Ο πελάτης μου εύχεται να είχε δεχθεί αυτός τη σφαίρα»

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία, η εισαγγελέας αποφασίζει για την ποινή του κατηγορουμένου χωρίς να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί την πράξη του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξη Στεφανάκη, «από την αρχή οι άνθρωποι που εκπροσωπώ έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με την οικογένεια της μικρής, όμως δεν τους δέχεται». 

Γονείς Αλεξίας: «Το παιδί μας έχει 95% αναπηρία, μας κατέστρεψε τη ζωή»

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της εννιάχρονης Αλεξίας, Ανδρέας Μήτσαινας, υποστήριξε πως η ποινική διαπραγμάτευση ήταν ένας τρόπος να αποφευχθεί η ακροαματική διαδικασία και ο κατηγορούμενος να μην εμφανιστεί ενώπιον των φυσικών δικαστών.

Η οικογένεια είπε ότι δε δέχεται το αίτημα που έκανε ο 55χρονος. «Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Πρέπει να γίνει δικαστήριο. Τελείωσε. Άφησε ένα παιδί ανάπηρο για μια ζωή» είπε ο πατέρας της.

Η Αλεξία που έναν χρόνο πριν δέχθηκε την «αδέσποτη» σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του 55χρονου, βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top