Μικρή Αλεξία: «Ο πελάτης μου εύχεται να είχε δεχθεί αυτός τη σφαίρα»

Τι είπε o δικηγόρος του 55χρονου που πάτησε τη σκανδάλη

Για μια «ανθρώπινη τραγωδία» κι ένα «τραγικό ατύχημα» έκανε λόγο ο δικηγόρος του 55χρονου, ο οποίος το Πάσχα του 2019 έριχνε μπαλοθιές στο σπίτι του στις Θεσπιές με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να καρφωθεί στο κεφαλάκι της μικρής Αλεξίας την ώρα που έπαιζε αμέριμνη στην αυλή του σπιτιού της. 

Γονείς Αλεξίας: «Το παιδί μας έχει 95% αναπηρία, μας κατέστρεψε τη ζωή»

Από εκείνη τη μέρα το μικρό κορίτσι και η οικογένειά του ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Οι απαιτήσεις για την καθημερινή φροντίδα της είναι μεγάλες και οι δυο γονείς της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους και να αφοσιωθούν στο παιδί τους. 

Τα χρηματικά ποσά που χρειάζονται για τις θεραπείες της και τους γιατρούς της είναι τεράστια και η οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Μικρή Αλεξία: Στοίχημα για το αν θα καταφέρει να δεχτεί το μόσχευμα

Για τον λόγο αυτόν έχει κάνει αγωγή, ύψους ενός εκατομμυρίου και περιμένει την εκδίκασή της. 

Από την πλευρά του ο 55χρονος, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Στεφανάκη, ξεκαθάρισε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως μετανιώνει κάθε μέρα για ό,τι συνέβη. 

«Εκπροσωπώ μια πολύ καλή οικογένεια, έναν πατέρα τριών παιδιών που δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό του για ό,τι συνέβη στη μικρή Αλεξία. Αν του έλεγε κάποιος να ήταν εκείνος στη θέση του παιδιού θα το έκανε από χθες. Αν του έλεγε να πυροβολήσουν εκείνον και όχι την Αλεξία θα το δεχόταν από χθες», είπε ο κ. Στεφανάκης. 

Κρίσιμο χειρουργείο για την Αλεξία- Είχε χτυπηθεί από αδέσποτη σφαίρα

Πρόσθεσε ακόμα πως ο πελάτης του και η οικογένειά του από το υστέρημά τους και χωρίς να έχει υπάρξει κάποια δικαστική απόφαση που να τους δεσμεύει, δίνουν κάθε μήνα στην οικογένεια της μικρής Αλεξίας 800 ευρώ γιατί αυτό μπορούν να δώσουν. 

«Τη σκανδάλη του όπλου δεν την πάτησε κάποιος πλούσιο άνδρας. Οι άνθρωποι έχουν ένα σπίτι στο χωριό που έχει δεσμευθεί μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή, αλλά η οικογένεια της Αλεξίας πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω γιατί απλά δεν υπάρχει», συνέχισε ο κ. Στεφανάκης.

Η Ελλάδα αγκάλιασε την οκτάχρονη Αλεξία

Υποστήριξε πως ο πελάτης του είναι συντετριμμένος και από τη μέρα που συνέβη το κακό δεν έχει σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι συνέβη. 

«Μακάρι αυτή η τραγωδία που ζουν και οι δύο οικογένειες να γίνει παράδειγμα προς όλους, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο έθιμο με τις μπαλοθιές», είπε ο δικηγόρος του 55χρονου. 

Όσο για τον αν έχει ζητήσει συγγνώμη από τη μικρή Αλεξία, ο κ. Στεφανάκης είπε πως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή και πως αν μπορούσε ο πελάτης του να επικοινωνήσει με τους γονείς τηλεφωνικά θα το έκανε αμέσως.

Υπόθεση 8χρονης Αλεξίας: Κατάσχεται η περιουσία του 54χρονου κατηγορούμενου

«Η επικοινωνία γίνεται μέσω δικηγόρων γιατί μας είπαν πως οι γονείς δεν είναι έτοιμοι να μιλήσουν με τον πελάτη μου και είναι κατανοητό. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι αυτά τα 800 ευρώ ο πελάτης μου θα τα δίνει εφ’ όρου ζωής για τη μικρή Αλεξία», είπε. 

Και οι δύο πλευρές αναμένουν την εκδίκαση της αγωγής που ζητούν οι γονείς της Αλεξίας, για τους οποίους ο χρόνος σταμάτησε εκείνη την Κυριακή του Πάσχα που είδαν τον κορίτσι τους να πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος από μια αδέσποτη σφαίρα. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top