Σύνταγμα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη ενόπλου με καραμπίνα

Είχε προειδοποιήσει για την πράξη του μέσω διαδικτύου 

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, όταν εμφανίστηκε οπλισμένος έξω από τη Βουλή νεαρός άντρας. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ειδικοί διαπραγματευτές προσπάθησαν να τον πείσουν να παραδοθεί. Η στιγμή της σύλληψης του καταγράφηκε καρέ - καρέ σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το Star. 

Σύνταγμα: Ένοπλος με καραμπίνα απειλούσε να ανοίξει πυρ στη Βουλή

Ο 37 χρόνος στο βίντεο ντοκουμέντο πηγαινοέρχεται έχοντας στον ώμο του την κυνηγετική καραμπίνα. Κάθεται πίσω από το πανό που έχει στήσει.  Άντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας με διαπραγματευτή προσπαθούν να τον προσεγγίσουν. 

Ο 37 χρόνος είχε απομακρυνθεί, όταν η ΕΚΑΜ βρίσκει την ευκαιρία να πλησιάσει πιο κοντά. Πλησιάζει τους αστυνομικούς σε κατάσταση αμόκ και είναι εκείνη η στιγμή που δύο ομάδες της ΕΚΑΜ πέφτουν πάνω του και τον αφοπλίζουν.

Εμφανίστηκε τα ξημερώματα στο Σύνταγμα, σε κατάσταση αμόκ, οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα και κατευθύνθηκε προς τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από το σημείο οι Εύζωνες. Αρχικά επιλήφθηκε η περίπολος της Βουλής στη συνέχεια έφτασε η ΕΚΑΜ με διαπραγματευτές, ενώ ο ευρύτερος χώρος αποκλείστηκε.

Ο άνδρας, φώναζε και έβριζε, ενώ κρατούσε και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα». 

Είχε προειδοποιήσει για την πράξη του μέσω διαδικτύου 

Ο 37χρονος, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα για την πράξη του μέσω των social media. Είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα χέρια του γεμάτα τατουάζ, με την καραμπίνα και το πανό που είχε μαζί του. Τις φωτογραφίες συνόδευε μια ακατάληπτη μακροσκελής ανάρτηση στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε: «Έρχομαι οπλισμένος στη Βουλή» και «ξεκινάω πραξικόπημα». 

«Είναι μια δύσκολη στιγμή που περνάει η οικογένειά μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ψυχική θεραπεία του», δηλώνει άτομο από το στενό συγγενικό περιβάλλον του 37χρονου στο Star. 

Ένοπλος Σύνταγμα: «Θα σας κόψω ένα ένα τα κεφάλια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, έλεγε στους αστυνομικούς ότι είναι «άγγελος του Θεού». Η καραμπίνα που είχε μαζί του δεν είχε άδεια αλλά ούτε και φυσίγγια. Στις 4:40 το πρωί συνελήφθη και με εντολή του κ. Εισαγγελέα και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top