Σύνταγμα: Ένοπλος με καραμπίνα απειλούσε να ανοίξει πυρ στη Βουλή

Ημίγυμνος σε κατάσταση αμόκ ούρλιαζε μέσα στη νύχτα

Ένοπλος, κρατώντας καραμπίνα, έφτασε στο Σύνταγμα και απειλούσε να ανοίξει πυρ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ήταν σε κατάσταση αμόκ, ημίγυμνος και φώναζε ακατάληπτα πράγματα. Άνοιξε πανό και άναψε κεριά, ενώ μετά από 1,5 ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν.

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ένας άνδρας έφτασε στο σημείο κρατώντας καραμπίνα και απειλώντας να ανοίξει πυρ. 

Ο άνδρας ήταν ημίγυμνος, ούρλιαζε, έλεγε ακατάληπτα πράγματα και βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ. 

Βουλή Σύνταγμα

Στιγμιότυπο από κάμερα ασφαλείας τη στιγμή που ο ένοπλος έφτασε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Άπλωσε επίσης πανό που έγραφε: «Βασιλιά Μίνωας πραξικόπημα» και είχε μια ελληνική σημαία. Ο άνδρας μέσα στο παραλήρημά του άναψε κεριά, κάθισε στο πεζοδρόμιο και δεν έλεγε να αφήσει την καραμπίνα. 

Για λόγους ασφαλείας οι εύζωνες έφυγαν από τη σκοπιά, όπως και οι λίγοι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο.

Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή και ο ένοπλος έτρεξε προς το πάρκινγκ με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να αυτοκτονήσει. 

Εκείνος φώναζε κι έβριζε του Έλληνες βουλευτές. Τελικά μετά από 1,5 ώρα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και συνεχίζει να λέει ακατάλυπτα πράγματα στους αστυνομικούς.

Ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία γύρω στις 05:00 το πρωί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top