Δέκα ώρες διήρκησε η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ζήτησε συγγνώμη

«Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρέσει», είπε ο δολοφόνος της Καρολάιν

Το παρασκήνιο της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

Περισσότερες από 10 ώρες απολογούταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο, με την έδρα και τους ενόρκους να του θέτουν καταιγισμό ερωτήσεων για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα του δικαστηρίου, ενώ στο τέλος της απολογίας του έκλαιγε και ζήτησε συγγνώμη όλους. Ο ίδιος υποστηρίζει πως «δε θα συγχωρέσει τον εαυτό του ποτέ». 

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου, όποτε αναμένεται να παρθεί η απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. 

Τα τελευταία λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο δικαστήριο 

Στα τελευταία του λόγια στο δικαστήριο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη μητέρα της Καρολάιν, ενώ όταν ένας ένορκος του είπε ότι δε θα μπορούσε να δίνει δέκα ώρες απολογία αν εκείνη ήταν στη δίκη, ο Μπάμπη Αναγνωστόπουλος τόλμησε να πει πως «θα άντεχε να την κοιτάξει στα μάτια». 

Ο Μπάμπης περιγράφει τον πνιγμό: «Πήρα το μαξιλάρι - Νόμιζα ότι λιποθύμησε»

ΕΝΟΡΚΟΣ: Πάνω στη θολούρα σας κάνατε ότι κάνατε στην Καρολάιν που την αγαπούσατε. Πως δεν πέρασε από το μυαλό σας ότι σε μια άλλη θολούρα θα μπορούσατε να κάνετε κακό και στο κοριτσάκι σας το οποίο λέτε επίσης ότι αγαπάτε πάρα πολύ;

Μ.Α: Η οργή μου έγινε αιτία να μη ζει η σύζυγος μου και μητέρα της κόρης μας και η σκεπή αυτή με εξόργιζε.
 
ΕΝ. Θεωρήσατε δηλαδή ότι η Καρολάιν θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί αλλά εσείς μετά από ότι κάνατε δεν θεωρήσατε για τον εαυτό σας ότι θα μπορούσατε να προξενήσατε στο παιδί κάτι ανάλογο.

Μ.Α:Το ένστικτο ότι πρέπει να είμαι κοντά της και δίπλα της ήταν πιο ισχυρό.

ΕΝ. Το ένστικτο αυτό δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει όταν παρεκτραπείκατε και να πείτε «Ωπ παρεκτρέπομαι». Θα προτιμούσα να είχα πεθάνει πάρα να άφηνα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Έγινε μνημόσυνο για την Καρολάιν στην Αλόννησο - Νέες φωτογραφίες

Μ.Α: Σε μια ερώτηση μόνο θα ήθελα να τοποθετηθώ γιατί επι 7 ημέρες δεν έκανα κάτι και γιατί είχα αυτή τη στάση απέναντι στην πεθερά μου. Προσπάθησα να έχω στην αγκαλιά τη μικρή μου και να πενθήσω για τη γυναίκα μου καθώς έχασα τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή μου. Την πεθερά μου τη θεωρώ έναν πάρα πολύ σημαντικό άνθρωπο όπως και την κορούλα της. Αν δεν με ενδιέφερε κανένας θα είχα πάρει το παιδί να φύγω. Πως εγώ την αγκάλιασα της μιλούσα και ήμουν δίπλα της κάθε μέρα. Δεν το άντεχα αλλά το να της γυρίσω την πλάτη μου θα ήταν το πιο άνανδρο πράγμα εκείνη τη στιγμή. Η πεθερά μου με είχε σαν παιδί της. Της αξίζουν όλα τα καλά και τίποτα από τα κακά που συνέβησαν.

Π. Θέλετε να πείτε ότι βρεθήκατε δίπλα της λόγω της ποιότητας του χαρακτήρα της και όχι επειδή είχατε μπει στο στόχαστρο των άρχων και των δημοσιογράφων;

Μ.Α: Δεν είχα κανένα κέρδος να χρησιμοποιήσω την πεθερά μου. Δεν ήξερε κάνεις ότι μιλούσαμε κάθε μέρα.

Π. Σκεφθήκατε πως θα αισθανόταν αυτή η γυναίκα όταν θα αποκαλυπτόταν η αλήθεια;

Μ.Α: Τι να έκανα; Να της γύριζα την πλάτη;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γιατί έβαλε το μωρό πάνω στο πτώμα της Καρολάιν

Π. Η γυναίκα αυτή αγκάλιαζε το δολοφόνο του παιδιού της. Η γυναίκα σήμερα δεν μπορεί να είναι εδώ. Κι αυτό το κάνει πολύ εύκολο για εσάς. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσατε να απολογηθείτε επι τόσες ώρες αν ήταν εδώ η πεθερά σας. Θα είχατε τη δύναμη να την κοιτάξετε στα μάτια;

Μ.Α: Θα το άντεχα.

Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω ούτε στον εαυτό μου, ούτε στην Καρολάιν ούτε σε κανέναν που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσα. Ζητάω συγγνώμη και κάθε μέρα θα ζητάω συγγνώμη από τη γυναίκα μου. Δεν υπάρχουν αρκετές συγγνώμες αλλά θα έδινα και τη ζωή μου για να γύριζε ο χρόνος πίσω και να ήταν εδώ. Το ίδιο συγγνώμη πρέπει να ζητήσω και από την κορούλα μου που δεν θα γνωρίσει τη μητέρα της. Συγγνώμη πρέπει να ζητήσω και από την πεθερά μου. Και από τη Ροξούλα.
 
Ελπίζω κάποτε όλοι όσοι έχουν χάσει τη ζωή του να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρέσει. Εγώ δε θα με συγχωρήσω ποτέ. Να είστε καλά». 

«Μετά από 37 μέρες θεατρικών παραστάσεων, πρόσθεσε μία 8ωρη υπερωρία σήμερα»

Οι δηλώσεις των δικηγόρων κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια/ Βίντεο: star.gr

Κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολαιν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία: «Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια δήλωση, γιατί σας είχα πει ότι θα κάνω μετά το δικαστήριο. Όμως, σήμερα διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι και οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν. Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες. Σήμερα όμως δεν είχε ευήκοα ώτα ο κύριος Αναγνωστόπουλος, είχε ένα ΜΟΔ με έμπειρους δικαστές. Η τραγική συγκυρία ήταν ότι στις 37 ημέρες θεατρικών παραστάσεων πρόσθεσε και μια οκτάωρη υπερωρία σήμερα, την ημέρα της επετείου του θανάτου της Καρολάιν, της μητέρας του παιδιού του»

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε πως ο εντολέας του έδωσε όσες απαντήσεις μπορούσε να δώσει: «Μετά από 10 ώρες απολογίας, ο εντολέας μου έδωσε όλες τις απαντήσεις στο επίπεδο που μπορούσε να δώσει. Αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος και εκείνη τη μοιραία νύχτα που πραγματικά συνέβη. Ο εντολέας μου έτσι όπως τα έζησε έδωσε τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει. Δικαιολόγησε και τις 37 μετέπειτα μέρες της πράξεως. Έδωσε τις εξηγήσεις ακόμα και τώρα, ακόμα και στην τελευταία ερώτηση. Την Δευτέρα παίρνουμε την σκυτάλη οι δικηγόροι, οπότε και αναμένεται να παρθεί η απόφαση του δικαστηρίου»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top