Πέθανε ο Τζίμης, ο πρώτος tattoo artist της Αθήνας

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο

Jimmy

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Δημήτρης Μαματσής, ο πρώτος και δημοφιλέστερος τατουατζής στην Αθήνα. Το στούντιο του «Jimmy's» λειτουργεί στο κέντρο από το 1977. 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο Πρώτο Νεκροταφείο, στις 12 το μεσημέρι.

This is Athens City Festival - Επίσημη «πρώτη» για το ανοιξιάτικο Φεστιβάλ

Ο Τζίμης σταμάτησε να εργάζεται στα μέσα της δεκαετίας του '90 και το μαγαζί του έχουν αναλάβει πλέον τα παιδιά του, ο Παύλος και η Άννα.

Η ιστορία της ζωής του 

Ο Τζίμης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1933 και δούλευε στα καράβια από μικρή ηλικία. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά όπου εργαζόταν ως οικοδόμος. Στον ελεύθερο του χρόνο σχεδίαζε και έκανε παρέα με τους ιδιοκτήτες ενός τατουατζίδικο που βρισκόταν κάτω από το σπίτι στο οποίο διέμενε. Έτσι, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη των τατουάζ.

Την δεκαετία του 70’ επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως οδηγός στην γαλλική πρεσβεία. Πήρε επίσης άδεια ταξί, την οποία δεν αξιοποίησε και πολύ. Μια διαδρομή με το ταξί όμως αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει η ενασχόληση του με τα tattoo.
 

jimmys tattoo

Μέχρι το 1977 δούλευε ως τατουατζής κρυφά / πηγή: UNSPLASH 

Κάποια στιγμή χρειαζόταν να μεταφέρει έναν ναύτη από το Φάληρο στον Πειραιά. Καθώς οδηγούσε, ο νεαρός τον ρώτησε που κάνουν τατουάζ στην Αθήνα. Τότε σκαρφίστηκε την ιδέα να γίνει tattoo artist και του απάντησε ότι θα του το κάνει ο ίδιος. 

Ταξίδεψε λοιπόν πάλι στον Καναδά, έκατσε εκεί ένα μήνα και αφού αγόρασε όλα τα απαραίτητα εργαλεία γύρισε στην αθηναϊκή πρωτεύουσα. Δεν άνοιξε όμως κατευθείαν στούντιο. Από το 1973 έως το 1977 έκανε το επάγγελμα αυτό κρυφά, σχεδιάζοντας τατουάζ σε Αμερικανούς τους οποίους έπαιρνε με το αμάξι του. 

Στα τέλη του 1977 και στις αρχές του 1978 αποφάσισε να ανοίξει στην Πλάκα το πρώτο τατουατζίδικο της χώρας. Το δεύτερο στούντιο άνοιξε στο Άμστερνταμ κi ακολούθησαν κι άλλα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αρχικά, πελάτες του ήταν κυρίως ναυτικοί και πρώην φυλακισμένοι, αλλά από τη δεκαετιά του '80 και μετά άρχισε να προσέρχονται στο ταουατζίδικο όλο και περισσότερος κόσμος.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Μας αποκάλυψε τα νέα τατουάζ που «χτύπησε»

Ο Τζίμης σταμάτησε τη δουλειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και το μαγαζί ανέλαβαν τα δυο παιδιά του

Το Jimmy's Tatto βρίσκεται στην Πλάκα, Αδριανού 72, στον 1ο όροφο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top