Πάτρα: «Ξέρουμε τι δεν έχει συμβεί, όχι τι έχει συμβεί»

Μπορεί να μη λυθεί ποτέ το μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Αναπάντητο μπορεί να μείνει το μυστήριο του θανάτου των τριών αδελφών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί οι εξετάσεις να μη δείξουν απολύτως τίποτα. 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος «αυτή τη στιγμή μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί».

Πάτρα: Δέχονται απειλές οι γονείς που έχασαν τα τρία τους παιδιά

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο», είπε και συνέχισε:

«Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μη βρούμε ποτέ τίποτα. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο».

Πάτρα: Τα τατουάζ της μητέρας για τον χαμό των παιδιών της

Ο κ. Νταβλούρος εξήγησε επίσης πως κι ένας προγεννητικός έλεγχος πιθανόν να μη βοηθούσε και τόνισε ότι όλες οι γονιδιακές παθήσεις δεν είναι κληρονομικές. 

«Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δε σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα».

«Απαραίτητος ο γονιδιακός έλεγχος»

Από την πλευρά της η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Γενετικής Ελένη Φρυσίρα τόνισε πως είναι απαραίτητος ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς και τα παιδιά, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων. 

Πάτρα: Η ανακοίνωση της οικογένειας των τριών νεκρών κοριτσιών

«Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να δούμε όλο το γονιδίωμα και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οπωσδήποτε μιλάμε για γενετικό πρόβλημα στην περίπτωση αυτή. Πρέπει να ολοκληρωθεί όλος ο έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός, που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε στην ΕΡΤ.

Πάτρα: «Ίσως κάποιο παιδί έφυγε από ιατρικό λάθος», λέει η οικογένεια

Εξήγησε ακόμα πως η προσπάθεια εξιχνίασης των θανάτων δεν είναι πάντα εύκολη. 

«Υπάρχουν και τεχνικής φύσεως προβλήματα που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σαφές αποτέλεσμα. Υπάρχουν και άλλοι επιγενετικοί παράγοντες που επηρεάζουν. Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ανακοίνωση των τελικών ευρημάτων», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top