Πάτρα: «Ίσως κάποιο παιδί έφυγε από ιατρικό λάθος», λέει η οικογένεια

«Μίλησε» ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας - Τι εξετάζουν οι αρχές

τρεις αδελφές

Ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι καταθέσεις για την οικογενειακή τραγωδία με τα τρία νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα. Οι θάνατοι τους παραμένουν ένα άλυτο μυστήριο και το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών ανέλαβε να μελετήσει κάθε διαθέσιμο στοιχείο και να ρίξει φως στην υπόθεση. 

Θάνατος τριών κοριτσιών: Ποιες ουσίες διερευνούν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Σε πρώτη φάση θα κληθούν να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές που παρακολουθούσαν εν ζωή σε νοσοκομεία στην Αχαΐα και την Αττική τα τρία κοριτσάκια, ενώ στη συνέχεια σειρά θα πάρουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές – τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, που αναμένεται να βγουν μέσα στο επόμενο 20ήμερο.

Τελευταίοι που θα κληθούν για κατάθεση, είναι οι γονείς των παιδιών που ζητούν –όπως λένε- «να γίνει η έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες».

Πάτρα: Ο βηματοδότης της Τζωρτζίνας «δείχνει» εξωτερική παρέμβαση

«Ίσως κάποιο παιδί έφυγε από ιατρικό λάθος»

Την ίδια ώρα, στην οικογένεια των τριών αδελφών πιστεύουν ότι κάτι συνέβη στα παιδιά, αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Βέβαια το “ιατρικό λάθος” δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει», ανέφερε άτομο από την οικογένεια του πατέρα των τριών κοριτσιών στο pelop.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάποιοι δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι».
 

Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχουν αρκετά σημεία που έχουν προβληματίσει τους αξιωματικούς που ανέλαβαν τη διερεύνηση της τραγωδίας.

Ένα απ’ αυτά είναι οι ομοιότητες στον τρόπο που πέθαναν οι τρεις αδελφούλες, καθώς, επίσης, και το γεγονός πως οι γονείς τους δεν είχαν κανένα καρδιολογικό ιστορικό ή οποιαδήποτε νόσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα, που πέθανε πρόσφατα, «έφυγε» εντελώς ξαφνικά παρόλο που οι εξετάσεις δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Στο δωμάτιο του νοσοκομείου φέρεται να ήταν μόνο η μητέρα της, που κάλεσε σε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι το παιδί «σβήνει».

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Να μη μιλούν όσοι δεν ξέρουν»

«Μίλησε» ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας

Οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη, που είχαν τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα για να διαπιστωθεί αν παρουσίαζε καρδιακές αρρυθμίες, που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές, δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα στην καρδιά και ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Την ώρα δηλαδή που «έσβηνε», όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Το κοριτσάκι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η βλάβη ήταν τέτοια που δεν μπορεί να είχε προκληθεί από παθολογικά αίτια, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση. 

Η αποκάλυψη αυτή θα εξεταστεί από τις ανακριτικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα και εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει λύση στο μυστήριο του θανάτου της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top