Γηροκομείο Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί

Ελεύθεροι δύο νοσηλευτές κι ένας διοικητικός υπάλληλος

Ο ρόλος των κατηγορουμένων στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά- ρεπορτάζ Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα - ανακριτή, οι τέσσερις εκ των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων στο γηροκομείο στα Χανιά.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν η 67χρονη ιδιοκτήτρια και η 43χρονη συνδιαχειρίστρια κόρης της, ο 50χρονος γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ο 70χρονος ψυχίατρος.  Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν οι δύο νοσηλευτές και ο διοικητικός υπάλληλος.

Χανιά: Σοκαριστικές εικόνες από το γηροκομείο - Λιμοκτονούσαν οι άνθρωποι

Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά 30 θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος υπεράσπισης μετά την απόφαση για την προφυλάκιση- πηγή flashnews

Οι απολογίες ήταν μαραθώνιες και η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι κατηγορούμενοι άρχισαν να απολογούνται διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ακολούθησε η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκαν και οι αποφάσεις τους για τους 7 κατηγορουμενους.

Οι δύο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 29 ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων και οκτώ απόπειρες, ισχυρίστηκαν ότι όλα είναι προϊόν σκευωρίας

«Είναι δυνατόν να σκοτώνουμε τους πελάτες μας μπας κι έρθουν άλλοι; Ποτέ δεν κακοποιήσαμε ηλικιωμένο στο γηροκομείο μας» φέρεται να ισχυρίστηκε η 67χρονη ιδιοκτήτρια.

Γηροκομείο Χανιά: Ένταση και γουχαΐσματα εναντίον των ιδιοκτητριών

Πλήθος κόσμου, κυρίως συγγενείς των θυμάτων, που παρέμεινε έξω από το δικαστικό μέγαρο κατά τη διάρκεια της διαδικασία αποδοκίμασε τους κατηγορούμενους.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την κακοποίηση των τροφίμων από πρώην νοσηλευτές. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για δεμένους ηλικιωμένους, για κακοποίησή τους και για χορήγηση κατασταλτικών ψυχοφαρμάκων. 

«Όταν έβλεπα ότι τους χτυπούσαν, με έδιωξαν γιατί αντιδρούσα» είπε στο ΟΡΕΝ πρώην υπάλληλος

«Όταν έβλεπα ότι τους χτυπούσαν, με έδιωξαν γιατί αντιδρούσα» είπε στο ΟΡΕΝ πρώην υπάλληλος

Νοσηλευτής που εργάστηκε στο γηροκομείο για έξι μήνες παραδέχτηκε ότι τον έβαζαν να τους δένει το βράδυ με ιμάντες, καθώς μόνο ένα άτομο υπήρχε στη βάρδια για να τους προσέχει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top