Γηροκομείο Χανιά: Ένταση και γουχαΐσματα εναντίον των ιδιοκτητριών

Δηλώνουν θύματα σκευωρίας

Με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε εναντίον των δύο ιδιοκτητριών του γηροκομείου στα Χανιά, οι οποίες κατηγορούνται για τις δολοφονίες ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στη μονάδα τους. 

Συγγενείς των νεκρών εκτόξευσαν βρισιές και κατάρες εναντίον τους μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για το μαρτύριο που ζούσαν οι ηλικιωμένοι μέσα στο γηροκομείο – κολαστήριο των Χανίων. 

Γηροκομείο Χανιά: Ελέγχους ζητούσε το υπ. Εργασίας - Τι έλεγε η Περιφέρεια

Μία πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου ξέσπασε μόλις είδε τις ιδιοκτήτριες. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία έχει καταθέσει στις αρχές για τα όσα είδε τον καιρό που δούλευε στο γηροκομείο, άρχισε να φωνάζει κατά των ιδιοκτητών, λέγοντας πως όταν τελειώσει όλο αυτό θα ανοίξει το στόμα της γιατί έχει να πει πολλά.

Παράλληλα, στράφηκε και κατά των συναδέλφων της αποκαλώντας τους προδότες.

Γηροκομείο Χανιά: Για σκευωρία μιλούν οι κατηγορούμενες

Οι απολογίες των τεσσάρων από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά που αποδείχθηκε κολαστήριο για πολλούς ηλικιωμένους ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου. 

Γηροκομείο - Χανιά: «Έβλεπα Τη Μητέρα Μου Να Λιώνει Από την Ασιτία»

Σύμφωνα με κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απολογήθηκαν οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, ο ψυχίατρος κι ένας υπάλληλος. Αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ένας γιατρός και δύο ακόμα υπάλληλοι. 

Μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

Οι δύο ιδιοκτήτριες, μητέρα και κόρη, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 29 ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων και οχτώ απόπειρες, ισχυρίστηκαν ότι όλα είναι προϊόν σκευωρίας.

Γηροκομείο Χανιά: Τους τάιζαν αποφάγια και επικίνδυνα εντόσθια ζώων

Κατέθεσαν οπτικοακουστικό υλικό και έγγραφα, τα οποία είναι ικανά, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Νίκο Ρουσόπουλο, να ανατρέψουν τα στοιχεία του κατηγορητηρίου. 

«Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Γηροκομείο Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους θανάτους ηλικιωμένων

Προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους, προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων είπε ότι υπάρχουν και καταθέσεις άλλων συγγενών πως όλα ήταν καλά με τους ηλικιωμένους που έμεναν στο γηροκομείο.

Οι ιδιοκτήτριες κατέθεσαν αίτημα ακύρωσης όλης της ποινικής διαδικασίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top