Γηροκομείο Χανιά: Ελέγχους ζητούσε το υπ. Εργασίας - Τι έλεγε η Περιφέρεια

Αποκλειστικά έγγραφα ντοκουμέντα από τον Απρίλιο του 2021

Η υπόθεση με το γηροκομείο των Χανίων που βασάνιζε τους ηλικιωμένους τρόφιμους έχει εξοργίσει όλη τη χώρα. Πολλοί απορούν δικαίως για το αν είχε γίνει κανένας έλεγχος στο εν λόγω γηροκομείο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όταν το θέμα άρχισε να γνωστοποιείται το υπουργείο Εργασίας είχε κινηθεί άμεσα. Ωστόσο, η Περιφέρεια Κρήτης είχε δηλώσει πως …«όλα είναι καλά»!

Εφιαλτικές Μαρτυρίες Για Το Γηροκομείο Στα Χανιά 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας από την γραμματεία κοινωνικής αλληλεγγύης, υπηρεσία που υπάγεται στην υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, με εξαιρετικό επείγον έγγραφο στις 23/4 ζήτησε έλεγχο στα γηροκομεία της Περιφέρειας Κρήτης. 

Η Περιφέρεια Κρήτης απάντησε στο υπουργείο τρεις μέρες μετά, στις 26/4. Στην έκθεσή τους ανέφεραν πως δεν υπάρχουν υπερβάσεις η ελλείψεις στα γηροκομεία. 

Χανιά: Σοκαριστικές εικόνες από το γηροκομείο - Λιμοκτονούσαν οι άνθρωποι

Καθημερινά, όμως, αποκαλύπτονταν όλο και περισσότερα στοιχεία για το γηροκομείο - «κολαστήριο». Έτσι, το υπουργείο Εργασίας με νέο έγγραφο του στις 27/4 ζήτησε από την Περιφέρεια συμπληρωματική ενημέρωση. 

Στις 29/4 η Περιφέρεια Κρήτης επιβεβαίωσε ξανά πώς όλα βαίνουν καλώς. Αναλυτικότερα, ανέφεραν πως είναι άνετες οι συνθήκες για τους φιλοξενουμένους, το προσωπικό είναι ικανό, και οι τρόφιμοι είναι όλοι ικανοποιημένοι. Επίσης, δήλωναν πως τηρούνται όλοι οι κανονισμοί καθαριότητας αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Φυσικά, είναι άξιο απορίας το πώς η Περιφέρεια Κρήτης μέσα σε διάστημα δύο-τριών ημερών είχε προλάβει να κάνει τους ελέγχους αλλά και να ετοιμάσει την σχετική έκθεση προκειμένου να την στείλει στο υπουργείο εργασίας.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top