Γηροκομείο Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους θανάτους ηλικιωμένων

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια

Επτά άτομα συνελήφθησαν το πρωί, μετά από εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία σε σπίτια, στο πλαίσιο των ερευνών για τους θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο στα Χανιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν δύο γιατροί, νοσηλεύτριες και οι δύο συνιδιοκτήτριες της δομής. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθούν διώξεις και στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Γηροκομείο Χανιά: Ζητά την εξέταση 95 μαρτύρων ο δικηγόρος των ιδιοκτητριών

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία που έχει συνταχθεί σε βάρος τους είναι 400 σελίδων και σε αυτή περιλαμβάνονται τουλάχιστον πέντε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και πολλά πλημμελήματα. 

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Απρίλιο μετά από καταγγελίες συγγενών και πρώην εργαζομένων για ύποπτες συνθήκες θανάτου δεκάδων ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο. 

Γηροκομείο Χανιά: H ιδιοκτήτρια απαντά στις καταγγελίες για πρώτη φορά

Σύμφωνα με αυτές, σε όλους τους θανάτους εμφανιζόταν ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών περιλαμβάνονται επίσης πληρεξούσια ηλικιωμένων για μεταβίβαση των σπιτιών τους, καθώς και η υπόθεση θανάτου ηλικιωμένης στο γηροκομείο και εκταφής της με εντολή εισαγγελέα, μετά την καταγγελία της οικογένειάς της για σημάδια κακοποίησης.

Γηροκομείο Χανιά: «Έβρισκαν δικαιολογίες για να μη δούμε τη μάνα μας»

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα, ενώ αρχικά είχε εστιάσει στους θανάτους ηλικιωμένων από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, στην συνέχεια επεκτάθηκε προς τα πίσω χρονικά και στην περίοδο 2015-2019. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 80 υποθέσεις θανάτων μόνο για τον πρώτο ενάμιση χρόνο που ζητήθηκαν στοιχεία από τα ληξιαρχεία και τα νοσοκομεία, ενώ μετά τη διεύρυνση της έρευνας ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει σε εκατοντάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top