Γηροκομείο Χανιά: H ιδιοκτήτρια απαντά στις καταγγελίες για πρώτη φορά

«Δεχόμαστε απειλές ότι θα έρθουν να μας κάψουν»

Όλα όσα είπε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά

Καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων με τα λεγόμενά της, σημειώνοντας πως έχει αποδείξεις για όσα υποστηρίζει, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, η οποία μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σημειώνει δε, πως πιστεύει ότι συνέβησαν όλα αυτά για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Χανιά: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το γηροκομείο - Τι λένε οι δικηγόροι

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω γηροκομείο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες για θανάτους τροφίμων και μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και άθλιες συνθήκες υγιεινής. 

Αναφερόμενη στον πρώτο καταγγέλλοντα, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τονίζει ότι ουδέποτε τον απέλυσε, αλλά ο ίδιος παραιτήθηκε. «Διαθέτω μηνύματα και εξώδικη διαμαρτυρία δική μου καθώς με απειλούσε ότι αν δεν του δώσω λεφτά, θα προέβαινε σε ψευδή καταγγελία ότι οι τρόφιμοι κακοποιούνται» σημείωσε η ιδιοκτήτρια. 

Γηροκομείο Χανιά: Ερευνώνται 73 θάνατοι και μεταβιβάσεις ακινήτων

Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα, η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι πρόκειται για πρώην εργαζόμενη, η οποία είχε απολυθεί για συμπεριφορά που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων και διασυρμό της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δέκα μέρες πριν την απόλυσή της είχε στείλει μήνυμα που έλεγε πόσο πολύ μας αγαπάει και ότι είναι ευγνώμων που βρίσκεται σε τόσο ιδιαίτερη φάτνη ανθρώπων» πρόσθεσε. Η ιδιοκτήτρια εξήγησε ότι μέσω καμερών ασφαλείας είχε δει ότι η καταγγέλλουσα- πρώην εργαζόμενη δεν τηρούσε κάποια μέτρα, όπως να δένει τη ζώνη στους ηλικιωμένους που βρίσκονταν σε καροτσάκι ή να τοποθετεί το προστατευτικό κάγκελο στα κρεβάτια, με αποτέλεσμα κάποιος από τους τροφίμους να τραυματιστεί.

Δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές ότι θα έρθουν να μας κάψουν και ότι θα μας βρουν σε χαντάκι. Είμαστε εκτεθειμένοι με όλον αυτόν τον ψευδή διασυρμό

Για τη δικηγόρο- καταγγέλλουσα ανέφερε πως ο θανών τρόφιμος μπήκε στη δομή κι έμεινε τρεις μέρες. Του έγινε αιμοληψία και την επόμενη βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο γιατρός που επισκέπτεται καθημερινά το γηροκομείο, έκρινε πως ο ηλικιωμένος έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων. Οικείοι του θανόντα τον επισκέπτονταν πρωί – απόγευμα, υποστήριξε, σημειώνοντας πως μόνο λόγω πρωτοκόλλου Covid, δεν έχει επιτρέψει η ίδια την είσοδο. 

Γηροκομείο Χανιά: «Έβρισκαν δικαιολογίες για να μη δούμε τη μάνα μας»

«Όταν είχε γίνει έρευνα από την Ασφάλεια στο γηροκομείο, έλεγξαν όλους τους τρόφιμους και δε βρέθηκε τίποτα» πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια.

To γηροκομείο στα Χανιά για το οποίο γίνεται προκαταρκτική έρευνα- φωτογραφία Eurokinissi

To γηροκομείο στα Χανιά για το οποίο γίνεται προκαταρκτική έρευνα- φωτογραφία Eurokinissi

Αναφορικά με τις καταγγελίες για δωρεές σε μητροπόλεις ή τις μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων, η ιδιοκτήτρια τις χαρακτήρισε «ασύστολα ψέματα».

«Εμάς δε μας σέβονται, ας σεβαστούν την ίδια μας την Εκκλησία μέρες που είναι. Επιφυλάσσομαι να κινηθώ νομικά. Πιστεύω στον Θεό, την ελληνική αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς. Αναμένω να λάμψει όλη η άληθεια» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top