Δολοφονία Άλκη: Ποιοι έπιασαν το δρεπάνι – Τι έδειξε το DNA

Ο άγνωστος που συμμετείχε στην επίθεση και δεν έχει ακόμα συλληφθεί

Ρεπορτάζ για τον οδηγό του τρίτου οχήματος και τα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για τη δολοφονική επίθεση, όμως οι αρχές έχουν στοιχεία που δείχνουν ακριβώς τι συνέβη τη μοιραία νύχτα. 

Όπως αναφέρει το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», από την ανάλυση του DNA προκύπτει ποιοι έπιασαν το φονικό δρεπάνι, αλλά και ποιοι βρίσκονταν σε ένα από τα αυτοκίνητα της επίθεσης. 

Μητέρα Άλκη: «Δε θέλω καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού μου»

Από την ανάλυση στη λεπίδα του δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, ενώ στη μονωτική ταινία στη λαβή του βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα άλλα θύματα της επίθεσης. 

Εκτιμάται ότι το θύμα, είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι, είτε μετά την επίθεση το πέταξε στη γωνία που βρέθηκε, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον φίλο του. 

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δείγματα υπεβλήθησαν σε διαδικασία απομόνωσης και ποσοτικοποίησης γενετικού υλικού (πυρηνικού DNA) το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με τη μέθοδο προσδιορισμού τύπου αυτοσωμικών STR.

Τα δείγματα από το ΙΧ

Στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου Άλκη, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού Citroen του 23χρονου Αλβανού, ο οποίος υποδεικνύεται από τους υπόλοιπους συλληφθέντες ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης.

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο «Ντίνος», ο 12ος που συμμετείχε στην επίθεση

Από την ανάλυση DNA των νυχιών βρέθηκε μόνο αυτό του 19χρονου Άλκη. 

Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση. 

«Mπαμπά, μην ανησυχείς» - Το τελευταίο μήνυμα του Άλκη στον πατέρα του

Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες, το DNA του ίδιου μέχρι στιγμής άγνωστου συμμετέχοντα στην επίθεση.

Σε αυτά τα δείγματα δε βρέθηκε το DNA του 23χρονου Αλβανού, του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία

Πλέον δέκα από τους συλληφθέντες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά και τις χθεσινές μαραθώνιες απολογίες τεσσάρων ακόμη φερόμενων δραστών της δολοφονίας του Άλκη. 

Δολοφονία Άλκη: «Εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο», λέει ο Κούγιας

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τον κύκλο των απολογιών, ωστόσο, αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη στις ελληνικές Αρχές, καθώς ενεργοποιήθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί μεθαύριο.

Δολοφονία Άλκη: Το μαχαίρι του «Αθηναίου»

Την ίδια ώρα νέες λεπτομέρειες για την καταδρομική επίθεση σε βάρος του 19χρονου φοιτητή και της παρέας του έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Ο 25χρονος επονομαζόμενος και «Αθηναίος» παραδέχθηκε ότι κρατούσε ένα μαχαίρι τύπου «καραμπίτ» και ότι το χρησιμοποίησε, κατφέρνοντας «δυο τσιμπιές», όπως είπε, σε άτομο που δεν ήταν όμως ο Άλκης.

Δολοφονία Άλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Το μαχαίρι αυτό φέρεται να έχει εντοπιστεί από την αστυνομία σε ερημική περιοχή που υπέδειξε συγκατηγορούμενος του «Αθηναίου», ο οποίος και υποστήριξε πως εκείνος σκότωσε τον Άλκη. 

«Κυνήγησα έναν, αλλά δεν σκότωσα τον Άλκη», φέρεται να είπε ο «Αθηναίος», παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για τις στιγμές του φονικού.

Διαφορετικές εκδοχές, όμως, της μοιραίας παρουσιάζουν στις καταθέσεις τους οι περισσότεροι εκ των προφυλακισθέντων.

Ειδικότερα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Μπαλάκι οι ευθύνες από τον έναν στον άλλον με θύμα ξανά τον Άλκη

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ' αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. 

«Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Δολοφονία Άλκη: Πώς Οργανώθηκε Το Έγκλημα - Οι Ρόλοι

Άγνωστη πάντως παραμένει ακόμα η ταυτότητα του οδηγού του τρίτου οχήματος, αφού τόσο οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες που προφυλακίστηκαν χθες, όσο και οι προηγούμενοι εμπλεκόμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή να δήλωσαν άγνοια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top