Δολοφονία Άλκη: «Εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο»​​​​​​​, λέει ο Κούγιας

Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για το πώς έδρασε η ομάδα των έντεκα που επιτέθηκε στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του- κεντρικό δελτίο Star 8/2/22

H δολοφονία του Άλκη από αδίστακτους χούλιγκανς έχει «μουδιάσει» όλη την Ελλάδα, ενώ όσο η ανακριτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, στη δολοφονία του 19χρονου εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο.

Δολοφονία Άλκη: Μυστήριο με τους αποστολείς των βίντεο από την επίθεση

Ο ποινικολόγος χαρακτηριστικά ανέφερε πως το βράδυ της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη, τα αυτοκίνητα με τα άτομα που επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου δεν ήταν τρία όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά τέσσερα. Όπως είπε, αυτό θα φανεί από τη μελέτη του υλικού στις κάμερες ασφαλείας.

Ομως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη.

Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός

Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, παραδόθηκε στην ελληνική αστυνομία στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής ο 20χρονος Αλβανός εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας του  Άλκη.  

«Λυπάμαι για όλα. Έχω μετανιώσει» λέει ο 20χρονος στους γονείς του Άλκη

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος είχε παρουσιαστεί στην αλβανική αστυνομία και δήλωσε την πρόθεσή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση και να δικασθεί. Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στην Θεσσαλονίκη. 

Δολοφονία Άλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.  

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης. 

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.  

Ο 21χρονος κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Δολοφονία Άλκη: «Εγώ κρατούσα το δρεπάνι, αλλά τον σκότωσε ο "Αθηναίος"»

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία. 

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια. 

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου - που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις. 

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Σήμερα περνούν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top