Δολοφονία Άλκη: Στην Ελλάδα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Το πρωί θα εμφανιστεί στα δικαστήρια

Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού. Νωρίτερα, είχε παραδοθεί στην Κορυτσά και το πρωί θα ειναι στα δικαστήρια, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Ο δικηγόρος του 20χρονου, Παναγιώτης Σπυράτος, μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα για τον ρόλο του εντολέα του στην υπόθεση είπε: «Όλοι μας κατανοούμε πως πρέπει να φωτιστεί υπερασπιστικά το γεγονός ότι παραδόθηκε, καθώς είχε ήδη διαφύγει από τη χώρα» και πρόσθεσε ότι δεν είχε επικοινωνία μέχρι εκείνη την ώρα με τον εντολέα του.

«Δεν έχουμε επικοινωνήσει απευθείας με τον εντολέα μου. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με παράδοσή του και την πρόοδο της διαδικασίας, δηλαδή την παραπομπή του στον εισαγγελέα στην Ελλάδα. Υπάρχει άψογη συνεργασία των Αρχών και συναίνεση του ιδίου»

«Λυπάμαι για ό,τι έγινε», δήλωσε ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος

«Λυπάμαι για ό,τι έγινε θερμά συλλυπητήρια για το παιδί. Ζω μια μεγάλη περιπέτεια, φοβάμαι πολύ» δήλωσε ο νεαρός που εμπλέκεται. 

Με γυρισμένη πλάτη, καλύπτοντας με κουκούλα κάθε χαρακτηριστικό του, ένας από τους κατηγορουμένους της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός με τα αρχικά Ν.Ρ μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή TLIVE για την μοιραία νύχτας της 1ης Φεβρουαρίου στην οδό Γαζή. 

Δολοφονία Άλκη: «Εγώ κρατούσα το δρεπάνι, αλλά τον σκότωσε ο "Αθηναίος"»

Λίγες ώρες μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ενώ η αλβανική αστυνομία είχε αρχίσει να οργώνει τα σύνορα, ο 20χρονος Αλβανός παραδόθηκε στις αρχές. Με σκυμμένο κεφάλι, ασπρόμαυρα ρούχα, κουκούλα και μάσκα έφτασε το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς συνοδευόμενος από τον πατέρα του.  

«Κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση»

Τη νύχτα της δολοφονίας του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του λευκού Citroen μαζί με τον συμπατριώτη του με τα αρχικά Τ.Ο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. 

«Λυπάμαι για όλα. Έχω μετανιώσει» λέει ο 20χρονος στους γονείς του Άλκη

Εναντίον του 20χρονου Αλβανού έχει σχηματιστεί δικογραφία και για άλλη επίθεση που έκανε τον Μάρτιο του 2019 σε σημείο κοντά στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης  Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συστηνόταν ως φοιτητής νομικής με το παρατσούκλι «outlaw», εκτός νόμου δηλαδή. Όταν δεν πόζαρε με μαγιό σε γαζοπράσινο φόντο, ανέβαζε φωτογραφίες με κοκκινόμαυρους πολεμιστές που είχαν τατουάζ τον Αλβανικό αετό και μπλούζες με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας. Σήμερα το προφίλ του στο facebook έχει εξαφανιστεί. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top