Δολοφονία Άλκη: Διέφυγε από τη χώρα 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση;

Τι λένε ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Όσα είχε πει ο Αλέξης Κούγιας για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (3/2)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους εμπλεκόμενους στη φονική επίθεση διέφυγε από τη χώρα, προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη.

Δολοφονονία Άλκη Καμπανού: «Τον έφεραν νεκρό. Από θαύμα ζουν οι φίλοι του»

Σύμφωνα με το thestival, πρόκειται για έναν 20χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές, κάτι που ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Δολοφονία Άλκη: Η ΕΥΠ αναζητά τους συνεργούς μέσω των κινητών τους

Ο 20χρονός φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη και ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Άλκης Καμπανός

Ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Eurokinissi

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν τις πληροφορίες, σύμφωνα με τον Σκάι: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος. Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρινίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στην φονική επίθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 12 - 15 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με 20χρονο που φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό, συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο άτομα για τη δολοφονία του Άλκη.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα».

Κούγιας: «Φοβάμαι μήπως φυγάδευσαν τους υπόλοιπους στην Αλβανία»

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου.

Μιλώντας στην «Livesport», ο γνωστός ποινικολόγος σχολίασε το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μη δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν».

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε ο δικηγόρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top