Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πότε θα υποχωρήσει η βαρυχειμωνιά

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» βρίσκεται η χώρα, με τα εντονότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Αττική, όπου δρόμοι έχουν κλείσει, περιοχές βρίσκονται χωρίς ρεύματα και οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από σήμερα, παρ’ όλ’ αυτά οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα παραμείνει το δριμύ ψύχος και θα υπάρχει παγετός, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική πιθανόν θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Τρίτης και τον χιονιά θα αντικαταστήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

«Η εξέλιξη των χιονοκυμάτων ώρα με την ώρα και μέχρι αύριο το μεσημέρι όπου ελπίζουμε να αρχίσει η εκτόνωση του φαινομένου. Αν επαληθευτούν τα προγνωστικά που ελπίζουμε να συμβεί, αύριο κοντά στο μεσημέρι θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού Αττικής. Μέχρι τότε, προσοχή και υπομονή!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, για σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Παραμένουν 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό - Τι απαντά η εταιρία

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Καιρός σήμερα: Αναλυτική πρόγνωση

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία απο -14 (μείον 14) έως -01 (μείον 1) βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -08 (μείον 8) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το βράδυ στις Κυκλάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για αύριο Τετάρτη

Σε νότια Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top