Παραμένουν 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό - Τι απαντά η εταιρία

«Θα αποδοθούν ευθύνες», είπε ο Οικονόμου

Κυρώσεις στην Αττική Οδό, για τον εφιάλτη που έζησαν χιλιάδες επιβάτες για πολλές ώρες από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η διαχείριση της Αττικής Οδού κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Θα αποδοθούν ευθύνες και κυρώσεις όταν έρθει η ώρα». τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό

Όπως είπε, όλο το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό επιβατών που βρισκόντουσαν στα οχήματά τους.

Απεγκλωβίστηκαν 3.500 πολίτες από την Αττική Οδό

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί, από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα και μένουν 1.200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού

 Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. 
Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

«Απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα και παραμένουν 1.200 οχήματα κατά μήκος της Αττικής Οδού», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εγκλωβισμένοι για 16 ώρες σε τρένο στην Οινόη

«Δυστυχώς η κακοκαιρία μας έπιασε το πρωί με όλη την Αθήνα στον δρόμο»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, είπε στο Mega ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, περίπου 300 με 400 οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι.

«Δυστυχώς η κακοκαιρία μας έπιασε το πρωί με όλη την Αθήνα στον δρόμο. Η κυκλοφορία ήταν πολύ μεγάλη, 70.000 αυτοκίνητα, 5.000 φορτηγά και 35 εκχιονιστικά δικά μας ανάμεσά τους», είπε ο κ. Παπαδημητρίου. εξηγώντας το γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το χάος.

«Χθές το πρωί η Αττική Οδός λειτουργούσε κανονικά. Στις 8 έπιασε η κίνηση και τα φαινόμενα. Η εταιρία δεν κλείνει το δρόμο μόνη της, χρειάζεται συντονισμός με την Τροχαία, και με διαταγή της Τροχαίας κλείνει, όπως και εκείνη απαγόρευσε τη διέλευση των φορτηγών. Ό,τι επιχείρηση έχει γίνει το βράδυ, έχει γίνει προσεγγίζοντας ανάποδα. Η Αττική Οδός έχει 35 εκχιονιστικά, κάποια εγκλωβίστηκαν και τα ίδια. Γίνονταν και γίνονται τιτάνιες προσπάθειες. Και πάμε και κόντρα, και ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Έχει έρθει και η Πυροσβεστική τώρα και προσπαθούμε να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό», συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αττική Οδός: Είχαμε ζητήσει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή

Ο ίδιος είπε πως η Αττική Οδός εισήγήθηκε την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών από την Κυριακή. «Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», εξήγησε ο Διευθυντής Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, προπαθώντας να εξηγήσει το τι πήγε λάθος.

«Ο δρόμος προς το αεροδρόμιο τώρα είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα σημειώθηκε επειδή δίπλωσαν νταλίκες και σταμάτησαν αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου. Θα βοηθούσε πολύ αν δεν είχαμε φορτηγά από την αρχή. Είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 εχτές το πρωί στην Αττική Οδό. Η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα», συνέχισε.

Όσον αφορά τους εγκλωβισμένους πολίτες, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως προσέγγισαν πολλούς και έχουν δώσει και κουβέρτες. «Δε μας αρέσει καθόλου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Υπήρξαν και κρίσιμα περιστατικά, στα οποία χρειάστηκε να επέμβουμε. Αισθάνομαι πάρα πολύ άβολα, ελπίζουμε μέχρι το μεσημέρι να βοηθήσουμε να έχει γίνει κάτι», σημείωσε.

«Μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει»

Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι «προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

Σημειώνεται πως από το βράδυ της Δευτέρας στη «μάχη» για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από την Αττική Οδό ρίχτηκε και ο στρατός, ο οποίος συνδράμει παράλληλα και για να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, μαζί με το ΕΚΑΜ, μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top