Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο λεκανοπέδιο της Αττικής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί από χθες η Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς». Σήμερα έχει κηρυχθεί γενική αργία για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των συρμών της γραμμής 1 του Μετρό θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς - Αττική και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό

Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Εγκλωβισμένοι για 16 ώρες σε τρένο στην Οινόη


Η γραμμή 2- 3 του μετρό λειτουργεί κανονικά εκτός από Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμειο ενώ ο ηλεκτρικός πηγαίνει Πειραιά- Νέα Ιωνία
 

Όσο αφορά στη λειτουργία του τραμ, θα ξεκινήσει και στις 2 γραμμές στις 08.00 το πρωί.

Πώς θα λειτουργήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη σήμερα την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής θα διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι είναι η χιονοκαταιγίδα που «σαρώνει» τη χώρα

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποια δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακυρώνονται

Πέρα από τις αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημαντικές ακυρώσεις έγιναν και σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τρένο. 

Κακοκαιρία: Στο έλεος της «Ελπίδας» η Αττική - Οι περιοχές χωρίς ρεύμα

Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της το επιβατικό κοινό ότι δεδομένων των καιρικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σήμερα, Τρίτη (25/1), θα λειτουργήσει ως εξής:

  • Καταργούνται οι αμαξοστοιχίες IC 50 & 52 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), οι αμαξοστοιχίες IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και οι 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα).
  • Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.
  • Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα).

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top