Σχολεία: 8.300 τα θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών

Αύριο ξεκινά η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία

Η Όμικρον συνεχίζει να επελαύνει και στα σχολεία, με τα θετικά self test να είναι 8.278 έως χθες το βράδυ.

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1, τα θετικά αυτά τεστ βρέθηκαν μετά από έλεγχο 1,6 εκατομμυρίων μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Self test: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους μαθητές στα σχολεία

Την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων - μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων - τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τα 9.600, ενώ κατά τη διάρκεια του 3ου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού - την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου - βρέθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολεία: Πώς επιστρέφουν όσοι νόσησαν - Αναλυτικός οδηγός του ΕΟΔΥ

Συνολικά, περίπου 32.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώθηκαν θετικοί την πρώτη εβδομάδα των σχολείων, με τον αριθμό πλέον να αγγίζει τις 40.000.

Αύριο  διανομή των δωρεάν self test

Σημειώνεται ότι από αύριο ξεκινά η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία για την επόμενη εβδομάδα. 

Τι γίνεται αν ένας μαθητής βγει αρνητικός τη Δευτέρα και θετικός την Τρίτη

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων θα λάβουν τα self test ώστε να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.
  • H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Για την επιβεβαίωση του θετικού self test πρέπει να γίνει δωρεάν rapid test σε δημόσια δομή.

Τα σημεία για δωρεάν τεστ έχουν γίνει πλέον 325, αφού πλέον στη «μάχη» έχει μπει και ο στρατός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top