Self test: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους μαθητές στα σχολεία

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

Διαφορετικό θα είναι από αύριο Δευτέρα το πρωτόκολλο για τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μετά την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων.

Σχολεία: Περίπου 6.500 τα θετικά self test μαθητών κι εκπαιδευτικών σήμερα

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συγκεκριμένα, οι μαθητές από αύριο θα υποβάλλονται  σε δύο self test, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ουσιαστικά δηλαδή, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Tα self test είναι υποχρεωτικά για όλους, εμβολιασμένους και μη, ενώ η δήλωση του αποτελέσματος θα γίνεται στο edupass.gov.gr.

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Δύο rapid test την εβδομάδα

Κορωνοϊός: Η χαλάρωση των μέτρων περνάει μέσα από τα σχολεία

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, επίσης πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής. Οι εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν τα self test.

Iκανοποίηση Κεραμέως για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων

Ικανοποιημένη δηλώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Με το μαζικότερο έλεγχο κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 31.000, τα οποία εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού», ανέφερε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, εκπαιδευτικοί και γονείς, που αντιδρούν στο άνοιγμα των σχολείων και τα κυβερνητικά μέτρα, οργάνωσαν συγκέντρωση, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top