Κορωνοϊός: Η χαλάρωση των μέτρων περνάει μέσα από τα σχολεία

Με μέτρα για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα

Τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 29/12/21 και παρατείνονται μέχρι τις 23/1 

Τα κρούσματα στους νέους, που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων, είναι το «βαρόμετρο» που θα κρίνει τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αν και υπήρχαν σενάρια για πιθανή χαλάρωση των μέτρων από τις 16 Ιανουαρίου, ο φόβος της κυβέρνησης για ενδεχόμενο πισωγύρισμα οδήγησε στην απόφαση για παράταση των μέτρων για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην επιτροπή των ειδικών θέλουν να αξιολογήσουν από τις αρχές της επόμενες εβδομάδας τον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά, μετά την επιστροφή στα θρανία.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν επιτυχές και έγινε με ασφάλεια, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός καθώς υπήρξε αύξηση στα κρούσματα στις ηλικίες 4 – 18 ετών. Βέβαια, αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως εάν δεν άνοιγαν τα σχολεία ώστε να γίνουν τα τεστ, χιλιάδες παιδιά θα ήταν, ως νοσήσαντες, μεταδότες του ιού χωρίς να το γνωρίζουν.

Υπουργείο Υγείας: Και επισήμως παράταση των μέτρων με απόφαση 

Την ίδια ώρα, εξάλλου, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν το πρωτόκολλο «50%+1», με βάση το οποίο κλείνει ένα σχολικό τμήμα σε περίπτωση κρουσμάτων.

Όσον αφορά, τη χαλάρωση των μέτρων θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα και όλα δείχνουν πως το πρώτο μέτρο που θα φύγει θα είναι η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εξεταστεί και η παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, καθώς με τα υφιστάμενα μέτρα επιτρέπονται μέχρι 1.000 φίλαθλοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top