Κορωνοϊός: Το 92,3% των εγκύων που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστες

Πέντε έγκυες πέθαναν από κορωνοϊό το 2021 - 36 νοσηλείες σε ΜΕΘ

Νέα στοιχεία για τις μολύνσεις εγκύων και λεχωίδων γυναικών από κορωνοϊό αποκάλυψε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 

Το 2021 μολύνθηκαν συνολικά 2.898 έγκυες και λεχωίδες γυναίκες με κορωνοϊό, εκ των οποίων μόλις το 7,7% (223/2.898) ήταν πλήρως εμβολιασμένες και το υπόλοιπο 92,3% (2.675/2.898) αφορούσε ανεμβολίαστες ή μερικώς εμβολιασμένες.

Κορωνοϊός: 40χρονη έγκυος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Στην ομάδα των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών, οι 229 από τις 234 νοσηλείες αφορούσαν σε απλή κλίνη COVID-19 (το 97,9% δηλαδή του συνόλου των νοσηλειών στις έγκυες και λεχωίδες γυναίκες). 

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστη έγκυος δίνει μάχη με μισούς πνεύμονες!

Αυτό σημαίνει πως το 8,6% των ανεμβολίαστων εγκύων/λεχωίδων γυναικών που είχε μολυνθεί χρειάστηκε νοσηλεία.

Κορωνοϊός: «Το παιδί μου δεν υπήρχε στην κοιλιά. Φώναζα κι έκλαιγα»

Επιπλέον σημειώθηκαν 36 νοσηλείες σε ΜΕΘ ή διασωληνώσεις, ποσοστό που αφορά στο 1,3% (36/2675) των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων γυναικών, ενώ στην ομάδα αυτή σημειώθηκαν και 5 θάνατοι.

Κορωνοϊός: Μόλις το 2,24% των εμβολιασμένων εγκύων χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Στην ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών σημειώθηκαν μόλις πέντε νοσηλείες σε απλή κλίνη COVID-19, υποδεικνύοντας ότι μόλις το 2,24% των εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών χρειάστηκε νοσηλεία. Παράλληλα, δε σημειώθηκε καμία νοσηλεία σε ΜΕΘ, καμία διασωλήνωση και κανένας θάνατος στις εμβολιασμένες γυναίκες.

Koρωνοϊός: Έγκυος διασωληνώθηκε για δεύτερη φορά

Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού στην ευαίσθητη ομάδα των εγκύων και λεχωίδων γυναικών, καθώς φαίνεται ότι ο εμβολιασμός τις προστατεύει από νοσηλεία, βαριά νόσηση και θάνατο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top