Κορωνοϊός: 40χρονη έγκυος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε 13 ασθενείς στη Θεσσαλονίκη 

Θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα πήρε μια έγκυος που νοσεί από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Ο γιατρός της έκανε την αίτηση στην ειδική πλατφόρμα και αμέσως εγκρίθηκε. Είχε ήπια συμπτώματα της νόσου και βρίσκεται στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Ποια είναι η διαδικασία για τη χορήγησή τους

«Τελείωσε τη θεραπεία της και θα περιμένουμε αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Λύση είναι το εμβόλιο, αλλά για όσες είναι σε εγκυμοσύνη τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι μια ελπίδα να μην νοσήσουν βαριά» δηλώνει ο γιατρός της 40χρονης, Βασίλης Γκότσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Στο Star o πρώτος ασθενής που έλαβε τη θεραπεία

Η αίτηση για τη χορήγηση μονόκλωνiκων για τη συγκεκριμένη έγκυο έγινε το προηγούμενο 24ωρο από τους γιατρούς της. Aμέσως εγκρίθηκε και η θεραπεία πραγματοποιήθηκεs σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. 

Χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε 13 ασθενείς στη Θεσσαλονίκη 

Κορωνοϊός: «Το παιδί μου δεν υπήρχε στην κοιλιά. Φώναζα κι έκλαιγα»

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχουν γίνει ήδη 7 θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και νοσούν με κορωνοϊό. Στο ΑΧΕΠΑ έχουν γίνει 6 θεραπείες. Οι γυναίκες που είναι στο τρίτο τρίμηνο της κύησής τους βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου και μπορούν να λάβουν θεραπεία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top