Πολυτεχνείο: Επεισόδια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη - Επενέβη ο «Αίαντας»

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα - Έριξαν πέτρες στην Στουρνάρη

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα επεισόδια μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη/ (17/11/21)

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, καθώς ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς. 

Πολυτεχνείο: Ξύλο μεταξύ φοιτητών - Μπλόκαραν την είσοδο σε βουλευτές

Η πορεία είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι με 1.500 άτομα περίπου. Γύρω στις 19.30 το απόγευμα ορισμένοι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια. Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν την πορεία με τα ΜΑΤ να βρίσκονται σε απόσταση.

Λίγο αργότερα έπεσαν πέτρες και μολότοφ, με τους αγνώστους να μπαίνουν στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι άγνωστοι έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων, ενώ η αστυνομία δεν απάντησε με ρίψη χημικών. 

Επεισόδια και στην πορεία της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με το έληξε η πορεία μία ομάδα 50 ατόμων κατευθύνθηκε προς τον πανεπιστημιακό χώρο και έριξε μολότοφ. Έγινε ρήψη δακρυγόνων και κρότων λάμψης από την πλευρά της αστυνομίας. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική. 

Σύμφωνα με το grtimes, με τον «Αίαντα», το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας, μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, έκανε ρίψεις νερού σβήνοντας φωτιές που έβαλαν οι κουκουλοφόροι. Αυτή την ώρα γίνονται δεκάδες προσαγωγές στο σημείο. 

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η ειρηνική πορεία - Έριξαν πέτρες στην Στουρνάρη

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν πριν λίγο οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φορείς αλλά και πλήθος κόσμου φορώντας μάσκες, συμμετείχαν στην ειρηνική διαδήλωση. 

Μετά το τέλος της πορείας στην Αθήνα, εκτυλίχθηκαν μικρής κλίμακας επεισόδια  στην πλατεία Στουρνάρη, από άτομα τα όποια φώναζαν συνθήματα κατά αστυνομικών και πετούσαν πέτρες. 

Η ομάδα «Αίαντας» της Αστυνομίας βρίσκεται κοντά στο Πολυτεχνείο, στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ από αέρος πετούν drones της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες από την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα/ eurokinissi

Λίγο μετά τις 13:00 οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν. Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κορυφώθηκαν με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου να προπορεύεται στην πορεία. 

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τι γιορτάζουµε στις 17 Νοέµβρη

Όταν το μπλοκ  με τη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία, οι  διαδηλωτές γονάτισαν, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη γαλανόλευκη τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν. 

Φωτογραφίες από την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα/ eurokinissi

Τόσο περιμετρικά του πολυτεχνείου και κατά τη διάρκεια της πορείας  υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ είχαν κάμερες που κατέγραφαν όλα τα περιστατικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, περίπου 20.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία. Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top