Πολυτεχνείο: Ξύλο μεταξύ φοιτητών - Μπλόκαραν την είσοδο σε βουλευτές

Πιάστηκαν στα χέρια με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένταση ξεκίνησε από νωρίς η σημερινή Επέτειος του Πολυτεχνείου. Αρχικά, δεν επετράπη η είσοδος σε βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ενώ αργότερα ομάδα φοιτητών πιάστηκε στα χέρια με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής για την 48η Επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Πολυτεχνείο: «Αστακός» με 6.000 αστυνομικούς η Αθήνα

Ομάδα φοιτητών αντέδρασε στην παρουσία των βουλευτών της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και Χαράλαμπου Αθανασίου και δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο Πολυτεχνείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω η χούντα από την Ελλάδα».

Στιγμιότυπο από την ένταση με τους βουλευτές στο Πολυτεχνείο- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Στιγμιότυπο από την ένταση με τους βουλευτές στο Πολυτεχνείο- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρώην υπουργός Τουρισμού αποχώρησαν, ενώ οι συγκεντρωμένοι πέταξαν και το στεφάνι που έγραφε «Boυλή των Ελλήνων».

Το στεφάνι των βουλευτών που πέταξαν φοιτητές στο Πολυτεχνείο- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Το στεφάνι των βουλευτών που πέταξαν φοιτητές στο Πολυτεχνείο- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο» δήλωσε μετά το περιστατικό, ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πολυτεχνείο: Ένταση και ξύλο μεταξύ φοιτητών 

Λίγο αργότερα, εντός του Πολυτεχνείου φοιτητές πιάστηκαν στα χέρια, ανταλλάσσοντας γροθιές. Η στιγμή της έντασης μεταξύ φοιτητών- βίντεο από ΣΚΑΪ

Η στιγμή της έντασης μεταξύ φοιτητών- βίντεο από ΣΚΑΪ

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι η ένταση προκλήθηκε όταν αντιπροσωπεία και νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο Πολυτεχνείο για να καταθέσουν στεφάνι. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν μέσα, προσπάθησαν να τους απωθήσουν και πιάστηκαν στα χέρια. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top