Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Άγιο Όρος για δύο θανάτους μέσα σε λίγες ημέρες  

«Πατείς με πατώ σε» στη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος, καθώς μέσα σε λίγες μέρες δύο μοναχοί κατέληξαν από κορωνοϊό, ενώ όπως αποκαλύπτει στο Star ο Διοικητής της Αθωνικής πολιτείας, άλλοι δύο νοσηλεύονται με βαριά πνευμονία. 

Κορωνοϊός: 4.307 τα κρούσματα της Κυριακής – Μεγάλη αύξηση των θανάτων

Ενας 59χρονος μοναχός, ο πατέρας Παντελεήμονας  από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σήμερα το πρωί. Ήταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονικης. Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στο Άγιο Όρος στους 10. Ήταν και οι δύο ανεμβολίαστοι. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Σε κρίσιμη κατάσταση 49χρονος μοναχός από το Άγιο Όρος

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος αποκλειστικά στο Star, «λόγω του απομακρυσμένου των κελιών αυτών αργούν οι νοσούντες μοναχοί να καταφύγουν σε νοσοκομεία και ήδη είναι προχωρημένη η νόσος».  

Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο από τους 1. 800 μοναχούς που είναι το σύνολο του Αγίου Όρους τα 3/4 είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν εμβολιαστεί, ενώ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.  

Κορωνοϊός: Οι 7 περιοχές με πάνω από 100 κρούσματα 

Κέρκυρα: Συνωστισμός στη λιτανεία  

Στην Κέρκυρα πάντως «δεν έπεφτε καρφίτσα στους δρόμους» και τα μέτρα πήγαν περίπατο  κατά τη λιτανεία του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος που έγινε σήμερα στο νησί παρουσία εκατοντάδων πιστών. 

Συνωστισμός στη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα

Από τις εικόνες που μετέδωσε το Star για τον συνωστισμό στη λιτανεία στην Κέρκυρα 

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που «πονοκεφαλιάζει» την Ιερά Σύνοδο σχετικά με τη τήρηση των οδηγιών της, όπως και των οδηγιών της Πολιτείας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top