Μητροπολίτης Δωδώνης: «Χωρίς μισθό οι παπάδες που δεν εμβολιάζονται»

«Απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους πιστούς στους ναούς»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/11)

Η Ιερά Σύνοδος καλεί και επισήμως τους ανεμβολίαστους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς με rapid ή μοριακό τεστ. Την ίδια ώρα, «τελεσίγραφο» σε ανεμβολίαστους ιερείς στέλνουν oι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Δωδώνης, οι οποίοι προτείνουν όσοι ιερείς δεν εμβολιάζονται να παύεται ο μισθός τους. 

Μόνο με rapid ή μοριακό τεστ η είσοδος στους ναούς για τους ανεμβολίαστους

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προχωρά ένα βήμα μπροστά και ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των κρατικών υπαλλήλων, αλλιώς  στέρηση μισθού. Και στους ναούς μόνο εμβολιασμένοι πιστοί.

Rapid Test στις εκκλησίες: Τι είπε ο Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο 

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό», είπε και πρόσθεσε:

Να μείνει χωρίς μισθό για να δούμε θα έρθει εκείνος που τον παροτρύνει να κάνει αυτήν την ανοησία; Διότι πρόκειται για ανοησία κι όχι ανοσία. Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι, έχει χαλάσει η βαλβίδα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αρχιδιάκονος της Μητρόπολης Μυτιλήνης: «Αν δεν προβούν θα βγουν σε αργία. Δεν είναι θέμα τιμωρίας. Οι ιερείς που έχουν λάβει αυτή την επιστολή ξέρουν το νόημα της επιστολής. Ήδη κάποιοι έχουν κάνει την πρώτη δόση».

μέτρα εκκλησίες

Μόνο με rapid ή μοριακό τεστ η είσοδος στους ναούς για τους ανεμβολίαστους

Μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ. 

Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ τονίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr).

Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top