Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Το 25% των κρουσμάτων αφορά παιδιά κάτω των 18 ετών

Θεοκλής Ζαούτης: «Δεν είναι πλέον νέο το εμβόλιο»

Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας/ (2/11/21)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τα νέα μέτρα καταπολέμησης της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα. 

Πλεύρης: Lockdown για ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν αρνητικό test 

Μετά το «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως επεκτείνεται η καμπάνια του εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους μέσω της αποστολής SMS, ενώ τόνισε πως οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους. 

O Πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως ο μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 4.000, ενώ το 40% των σημερινών κρουσμάτων εντοπίζεται στη βόρεια Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: 6.700 νέα κρούσματα σήμερα - 434 διασωληνωμένοι και 59 νεκροί

Το 25% των κρουσμάτων αφορά ανηλίκους, με τον Θεοκλή Ζαούτη να δηλώνει πως επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας παρουσιάζουν και άλλες χώρες της Ευρώπης λόγω του φθινοπώρου. 

Σήμερα διενεργήθηκαν 420.000 test, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,6%. 

«Πρέπει να επιμείνουμε ότι το κύριο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο. Έχει δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Ο κ. Ζαούτης έκλεισε την παρέμβασή του καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν και γι' αυτούς που έχει περάσει το 6μηνο από την δεύτερη δόση, να λάβουν την τρίτη δόση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top