Με rapid σε τράπεζες και εμπορικά κέντρα οι ανεμβολίαστοι

Μάσκες παντού εισηγείται η Επιτροπή - Πάνω από 6.500 τα κρούσματα σήμερα

Πάνω από 6.500 αναμένονται τα κρούσματα την Τρίτη 2/11 - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χώρα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να «σπάσουν» σήμερα κάθε ρεκόρ.

«Lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα αν χαθεί χρόνος» - Τι εκτιμούν οι ειδικοί

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθούν περισσότερα από 6.500 κρούσματα, αριθμό που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας. 

Στις 18:00 θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας τα νέα μέτρα εστιασμένα στους ανεμβολίαστους, με στόχο να φρενάρει η έξαρση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: «Κλειδώνουν» σήμερα τα νέα μέτρα – Αλλαγές σε εστίαση και τεστ

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση του testing για τους εργαζόμενους, αλλαγές στην εστίαση και περιορισμούς για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Όλα τα μέτρα θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. 

  • Να αυξηθούν τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από ένα σε δυο την εβδομάδα σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το κόστος των τεστ θα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι
  • Στην εστίαση, στους εξωτερικούς χώρους μπαίνει τέλος στα «νάιλον» για όσους θέλουν να διατηρήσουν μεικτούς χώρους, αλλιώς οι εξωτερικοί χώροι που θα είναι κλειστοί περιμετρικά θα λογίζονται ως αμιγείς
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται αρνητικό αποτέλεσμα rapid test για να προσέλθουν σε τράπεζες και εμπορικά κέντρα
  • Συζητείται ακόμη όλοι οι ανεμβολίαστοι να χρειάζονται επίσης αρνητικό αποτέλεσμα rapid test για να προσέλθουν σε δημόσια υπηρεσία
  • Aυστηροποιούνται και γίνονται εντατικοί οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ιδίως για τον έλεγχο των πιστοποιητικών με ταυτόχρονο έλεγχο της ταυτοπροσωπίας

Δεν αναμένεται να δούμε επιβολή ωραρίου και απαγόρευση της μουσικής, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν περιορισμός και για τους εμβολιασμένους.

Επιπλέον, στόχος είναι να ενισχυθεί το ΕΣΥ στις περιοχές υπο πίεση ενώ θα ξεκινήσει νέα καμπάνια για τους εμβολιασμούς με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση και για τους κάτω των 50 ετών.

Νέα μέτρα: Αλλαγές στην εστίαση και τη διασκέδαση στις «κόκκινες» περιοχές

Η ανησυχία για την περιφέρεια και τις «κόκκινες» περιοχές είναι μεγάλη, καθώς όπως δείχνουν τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιτροπή εισηγείται στις «κόκκινες περιοχές» μέτρα που αφορούν κυρίως την εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση. Συγκεκριμένα:  

  • τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στη 1 τα ξημερώματα
  • αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας στους ανοικτούς μικτούς χώρους, ώστε να μη μετατρέπονται οι ημιυπαίθριοι σε κλειστούς χώρους με τα νάιλον προστατευτικά
  • απαγόρευση μουσικής στους μικτούς χώρους διασκέδασης
  • αύξηση των εργαστηριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση

Νέα μέτρα: Συζητήσεις για επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ακόμα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Ερτ, γίνονται συζητήσεις και για την επιστροφή της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, μερίδα επιστημόνων φέρεται να εισηγείαι την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλη τη χώρα, λόγω του κρύου και της εποχικής γρίπης. 

Ωστόσο, πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο της ισχυρής σύστασςη για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μόνο στις «κόκκινες» περιοχές.
 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top