Τέλος στα τηλεφωνικά κηρύγματα του Ηλία Κασιδιάρη από τη φυλακή

Θα επιτρέπεται να επικοινωνεί μόνο με συγγενείς και συνηγόρους του

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου για τον Ηλία Κασιδιάρη/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (7/10/21)

Τέλος στα τηλεφωνικά κηρύγματα του πρωτόδικα καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και προέδρου του κόμματος «Έλληνες», αποφάσισε να βάλει η Πολιτεία. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής/ eurokinissi

Σε έφοδο που έγινε στο κελί του Ηλία Κασιδιάρη δεν εντοπίστηκε κάποιο κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ. Τα στοιχεία δείχνουν πως χρησιμοποιούσε το καρτοτηλέφωνο της φυλακής κατά την διάρκεια του προαυλισμού του. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν κάποιο δικό του πρόσωπο ή συνεργάτης του και ηχογραφούσε. 

Μάγδα Φύσσα για καταδίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό»

Σύμφωνα με την εισήγηση της ΓΓ αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφίας Νικολάου προς το Συμβούλιο των φυλακών Δομοκού θα έπρεπε να ελεγχθεί αν διαπράττονται αδικήματα, όπως διέγερση σε ανυπακοή. Η κ. Νικολάου, μιλώντας στο STAR και τον Γιώργο Ευγενίδη είπε χαρακτηριστικά: «Η επίσημη Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει σε περίπτωση που το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων»

Αργά το μεσημέρι το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών αποφάσισε η επικοινωνία του Ηλία Κασιδιάρη να επιτρέπεται μόνο με συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού και τους συνήγορούς του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top