Ελένη Τοπαλούδη: Κεντρικός δρόμος στο Διδυμότειχο θα πάρει το όνομά της

Ο δήμος θα τιμήσει τη μνήμη της άτυχης Ελένης που δολοφονήθηκε

Το δημοτικό συμβούλιο του Διδυμότειχου αποφάσισε να τιμήσει την Ελένη Τοπαλούδη, δίνοντας το όνομά της σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της περιοχής, την οδό Βασιλέως Γεωργίου. 

Ο Δήμος θέλησε σχεδόν τρία χρόνια μετά από την βίαια δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο να την αναγνωρίσει ως σύμβολο όλων των γυναικών που χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν. 

Γονείς Ελένης Τοπαλούδη-Μηνύσεις για τις χυδαίες αναρτήσεις στο προφίλ της

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, στο GRTimes, «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Ελένη Τοπαλούδη

Οι γονείς της άτυχης Ελένης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμότειχου, ελπίζουν πως μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση θα βοηθηθούν άλλα νέα παιδιά, τα οποία δεν θα παγιδευτούν όπως η κόρη τους. 

«Ήταν πολύ σκληρό. Στη σορό της βλέπαμε ένα κορίτσι, το παιδί όλων μας»

Μάλιστα, στόχος είναι σύντομα να τοποθετηθεί και κάποιο μνημείο για την Ελένη Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο. 

Ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει να συζητά με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά. 

Γνωστός Έλληνας μουσικός έγραψε τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη

Ελένη Τοπαλούδη

Ελένη Τοπαλούδη: Το χρονικό της δολοφονίας που στιγμάτισε την χώρα

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου του 2018 όταν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν τη σορό της στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου. Για λίγες μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» στο πόδι του θύματος. Οι γονείς της την αναζητούν και αναγνωρίζουν το πτώμα. 

Ε. Τοπαλούδη: Δε δέχεται τη συγγνώμη των γονιών του 19χρονου ο πατέρας της

Ελένη Τοπαλούδη

Μετά από πολλές έρευνες αλλά και ανάλυση video από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές οδηγούνται στους δύο δράστες, τον 22χρονο Ροδίτη και το 20χρονο φίλο του, αλβανικής καταγωγής. Κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις. Μέχρι τέλους, στις δικαστικές αίθουσες έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Εν τέλει, καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξης για τον βιασμό και τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top