Άνοιγμα σχολείων: Δε θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού

Τι εξετάζουν οι ειδικοί για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω πανδημίας

Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Καλοκύρη σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου. 

Σχολεία: Πότε ανοίγουν - Πού θα εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαφέρει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς τα σχολεία δεν θα κλείνουν όταν θα υπάρχουν κρούσματα. 

Η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τα σχολεία να μην κλείνουν όταν εντοπίζονται πάνω από τρία κρούσματα, όπως γινόταν πέρυσι. 

«Να εμβολιαστούν οι ενήλικες για να μην έχουμε πολλά κρούσματα σε παιδιά»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star θα ιχνηλατούνται οι κοντινές επαφές των μαθητών που θα νοσήσουν και θα μένουν στο σπίτι σε καραντίνα. Έτσι δεν θα μπαίνει εύκολα λουκέτο στην τάξη ή και ολόκληρο το σχολείο. 

Το σίγουρο είναι πως οι μαθητές θα δικαιούνται δωρεάν δύο self test την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να δηλώνουν προκειμένου να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες. 

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τα παιδιά 12- 17ετών

Τα παιδιά άνω των 12 ετών θωρακίζονται με το εμβόλιο, καθώς για την ηλικιακή ομάδα 12 -17 ετών ο εμβολιασμός με mRNA σκευάσματα έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. 

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο

Ωστόσο, η εκπαιδευτική κοινότητα περιμένει με αγωνία την απόφαση των λοιμωξιολόγων για τις λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσουν. Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αφού είναι ευνόητο πως αυτά τα παιδιά δεν είναι καθόλου θωρακισμένα για τον ιό. 

Σήμερα, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως πλέον στη χώρα μας ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού αφορά ανήλικους.  

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top