Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού αφορά παιδιά

Μόνο ο εμβολιασμός θα αποτρέψει τα lockdown

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στη χώρα/ 30/8/21

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στη χώρα. 

Κορωνοϊός: 2.343 κρούσματα σήμερα - 19 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στις επιδράσεις που έχει ο νόσηση από κορωνοϊό στα παιδιά και στους εφήβους, αλλά και τα Lockdown, τα οποία μπορούν να αποτραπούν μόνο αν αυξηθούν σύντομα οι εμβολιασμοί. 

Κορωνοϊός: 614 κρούσματα σήμερα στην Αττική- Πόσα στη Θεσσαλονίκη;

«Η εξέλιξη της νόσου στα παιδιά και τους εφήβους είναι εντυπωσιακή. Τον Μάιο του ‘21 το ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 17 ετών ήταν 7,5%, ενώ τον Ιούλιο έφτασε το 20%» είπε η Μαρία Θεοδωρίδου. Σημείωσε, επίσης, πως ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού πλέον αφορά παιδιά. 

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι τα σχολεία ανοίγουν για 2η χρονιά με κορωνοϊό, σημείωσε μάλιστα μία διαπίστωση του ΠΟΥ ότι η «πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης».

«Να εμβολιαστούν οι ενήλικες για να μην έχουμε πολλά κρούσματα σε παιδιά»

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έκανε ειδική αναφορά και σε όσους ακόμα διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, λέγοντας πώς τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τρίτη δόση εμβολίου: Κατά πόσο θα καλύπτει τις μεταλλάξεις; 

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα γίνει με εμβόλια mRNA ( δηλαδή τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna). «Τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν αποτελεσματικά και την μετάλλαξη Δέλτα» τόνισε. 

Παγώνη: «Θερίζει» η μετάλλαξη Δέλτα - «Δεν αφήνει κανέναν όρθιο»

Ακόμα αναφέθηκε στο σκεύασμα της Novavax, το οποίο αναμένεται να έρθει στη χώρα μας όταν αρχίσει να χορηγείται στην ΕΕ: «Το Novavax είναι πρωτεινικό εμβόλιο, δεν είναι μέσω του μηχανισμού του mRNA. Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί σε πληθυσμούς». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top