Παγώνη: «Θερίζει» η μετάλλαξη Δέλτα - «Δεν αφήνει κανέναν όρθιο»

Να εμβολιαστούν τα παιδιά, λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Στη μετάλλαξη «Δέλτα» και στην επικινδυνότητά της αναφέρθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους». Όπως ανέφερε, σύμφωνα με έρευνες που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τα παιδιά.

Παγώνη: «Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα»

Όσον αφορά στα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, σημείωσε ότι πρέπει να εμβολιαστούν κυρίως για τη δική τους προστασία. «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία».

Τουλάχιστον 80% για να χτίσουμε τείχος ανοσίας

Η Ελλάδα φαίνεται ότι πρέπει να «ανεβάσει» ρυθμό στους εμβολιασμούς καθώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα το 70% των εμβολιασμένων. Υπενθυμίζεται ότι για να χτιστεί τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό, το ποσοστό πρέπει να είναι τουλάχιστον 80%.

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», τόνισε η κ. Παγώνη, Όπως είπε, άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ' όρου ζωής λόγω του ιού.

Παγώνη: Το 94,75% των γιατρών έχει εμβολιαστεί - Πολύ επικίνδυνη η «Δέλτα»

Αναφερόμενη στους υγειονομικούς και στην προθεσμία για εμβολιασμό που λήγει την 1η Σεπτέμβρη, είπε:  «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

Από την άλλη, το 94% των γιατρών έχει ήδη εμβολιαστεί. 

Τι υποστήριξε για την τρίτη δόση

Η κ. Παγώνη είπε ότι η τρίτη δόση εμβολίου θα πρέπει να αρχίσει να χορηγείται από τα μέσα Οκτωβρίου - Νοεμβρίου για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο. 

«Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top