Παγώνη: Το 94,75% των γιατρών έχει εμβολιαστεί - Πολύ επικίνδυνη η «Δέλτα»

«Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία»

Στον εμβολιασμό των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και στην επιθετικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα» αναφέρθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη: «Αν συνεχίσουμε έτσι δε θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα»

Όπως είπε, το ποσοστό των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν εμβολιαστεί έφτασε το 94,75%, με τους εμβολιασμούς να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρας. «Ο κόσμος για να πειστεί θέλει ενημέρωση, δεν κουνάμε δάχτυλα. Παρακαλούμε, κάνουμε έκκληση, και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το θέμα με την θετικότητα του εμβολιασμού» είπε στο MEGA.

Πολύ επικίνδυνη η μετάλλαξη «Δέλτα»

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι η επικινδυνότητα της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα εκπλήσσει την ιατρική κοινότητα.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», είπε.

Παγώνη: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» - Επιστροφή μάσκας για όλους

Μάλιστα πρόσθεσε ότι 13 μωρά νοσηλευόνται με κορωνοϊό, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη παραλλαγή του ιού.

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση εμβολίου

Όσον αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα δώσει απαντήσεις σε λίγες ημέρες σχετικά με το ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν ενισχυτική δόση εκτός από τις ευπαθείς.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ άφησε αιχμές για την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς όπως είπε, στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top