Παγώνη: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» - Επιστροφή μάσκας για όλους

Ειδική μάσκα για τη μετάλλαξη Δέλτα προτείνει ο Νίκος Τζανάκης

Όλα όσα είπε για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας η Ματίνα Παγώνη/ ΣΚΑΙ- 23/8/21

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα, Δευτέρα, σχετικά με την αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ λόγω του κορωνοϊού

Ματίνα Πάγωνη: Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη σχετικά με τους ανεμβολίαστους πολίτες: 
«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν, δεν υπάρχει, θα νοσήσουν όλοι» 

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν ραγδαία οι διασωληνωμένοι - Νέα μέτρα από το φθινόπωρο

«Μετά από 18 μήνες δεν πρέπει να φοβόμαστε το εμβόλιο, έχουμε εμπειρία δισ. ατόμων, πλήρως εμβολιασμένων, έχουμε μελέτες στα χέρια μας. Είμαστε αιχμάλωτοι μιας νόσου, έχουμε το εμβόλιο και δεν το κάνουμε. Αν δεν εμβολιαστούμε δε θα σωθούμε, δε θα προχωρήσουμε την επόμενη φάση της ζωής μας, δε θα είμαστε ελεύθεροι» υπογράμμισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. 

Η ίδια τόνισε επίσης πως από τους χθεσινούς 33 νεκρούς από κορωνοϊό  στη χώρα, κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος. 

Πάτρα: Δύο μήνες στη ΜΕΘ 27χρονη που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία είναι σίγουροι πως θα κυριαρχήσει τον χειμώνα, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι πολύ επιθετική, μεταδοτική στη νεολαία… Πολύς κόσμος μπήκε και στα νοσοκομεία, οι ανεμβολίαστοι έφτασαν και σε ΜΕΘ».

Φυσικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να ενημερώσει και να πείσει τους υγειονομικούς επιστημονικά να εμβολιαστούν. «Με το να κουνάμε δάκτυλα δεν πείθουμε κανέναν» παρατήρησε. 

Επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους προβλέπουν οι ειδικοί 

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να καταργηθούν: «Ήταν γεμάτα τα σοκάκια στα νησιά, ιδιαίτερα στο καλοκαίρι».

Κρούσματα σήμερα: 444 στην Αττική - «Βράζουν» Αχαΐα, Ηράκλειο και Μεσσηνία

Αντίστοιχα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προβλέπει επίσης την επιστροφή της μάσκας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ θεωρεί πως πρέπει να αναθεωρηθούν και τα σχετικά πρωτόκολλα προκειμένου οι πολίτες να φορούν συγκεκριμένο είδος μάσκας, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία από την μετάλλαξη Δέλτα. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα όσοι έχουν μολυνθεί

«Μας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τα κρούσματα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να τηρήσουμε όποια μέτρα μπορούμε ώστε να μη ξεφύγει η πανδημική κρίση. Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα» είπε στο Mega.

Αναφορικά με την αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε στο 1/3 της αιχμής των νοσηλειών του περασμένου κύματος. Γι’ αυτό ευθύνεται ο εμβολιασμός αλλά και ότι νοσούν νέα άτομα τα οποία δεν έχουν τόσο σοβαρά συμπτώματα ώστε να μπαίνουν στο νοσοκομείο».

Κορωνοϊός: Ζήτησε να εμβολιαστούν τα παιδιά της λίγο πριν διασωληνωθεί

Τέλος, ο καθηγητής τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς: «Για να έχουμε μια ομαλή εκπαιδευτική χρονιά και να μην κλείσουν εκπαιδευτικές μονάδες είναι καλό να εμβολιαστούν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τρίτη, αναμένονται νέα μέτρα από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top