Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν ραγδαία οι διασωληνωμένοι - Νέα μέτρα από το φθινόπωρο

Ποια σενάρια εξετάζονται

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/8)

Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο και θα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες. 

Κορωνοϊός: 1.948 νέα κρούσματα σήμερα - 33 νεκροί και 318 διασωληνωμένοι

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, ενώ τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά ξεπερνούν τα 3.000. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις 8 Αυγούστου, οι διασωληνωμένοι ήταν 204, ενώ στις 18 Αυγούστου έφτασαν τους 282. Χθες, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 318 διασωληνωμένους.

Έρχονται αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ένα από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση αφορά στην είσοδο σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης. Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα είναι ένα «προνόμιο» μόνο των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως. 

Στο «κόκκινο» ξανά τα νοσοκομεία από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ωστόσο, η μεγάλη διασπορά του ιού που δημιουργήθηκε μέσα στο καλοκαίρι βάζει σε σκέψεις ειδικούς και κυβέρνηση για την επιστροφή της μάσκας για όλους. 

Τέλος στα δωρεάν self test;

Ακόμη ένα μέτρο που εξετάζεται είναι να διακοπεί η δωρεάν παροχή self test για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Έτσι, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε μοριακά ή rapid τεστ ενώ η τιμή τους θα είναι προκαθορισμένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top