Στο «κόκκινο» ξανά τα νοσοκομεία από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Έντονη ανησυχία από την αύξηση και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών

 Έντονη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό. Τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να πιέζονται και οι  ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τις επόμενες η κατάσταση θα είναι ασφυκτική.

Κορωνοϊός: 3.191 νέα κρούσματα - 23 νεκροί και 317 διασωληνωμένοι

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, στη μονάδα εντατικής θεραπείας όλα τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα όπως και σε πολλά άλλα νοσοκομεία,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν και άλλες κλινικές.

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 16 διασωληνωμένους, τρεις μόνο νοσηλεύονται χωρίς κορωνοϊό» δηλώνει ο γιατρός του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Χρήστος Παπαστεργίου. 

Κρούσματα σήμερα: 798 στην Αττική- Οι επτά περιοχές με τον υψηλότερο αριθμό
 

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκου Καπραβέλου: 
«Εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι,  και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ». 

Μόνο μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έγιναν 21 νέες διασωληνώσεις.

Μετάλλαξη Δέλτα: Καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα όσοι έχουν μολυνθεί

Την κριτική της για της διαχείριση της πανδημίας εκφράζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: «Η πανδημία καλπάζει. Η Κυβέρνηση απέτυχε να πιάσει το στόχο που και η ίδια είχε θέσει για τους εμβολιασμούς. Το τείχος ανοσίας παραμένει ανίσχυρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top