Έρχονται νέα μέτρα για μη εμβολιασμένους - ΄Ολα τα σενάρια

Οικονόμου: Δεν υπάρχει διαθέσιμη δύναμη που να μην ήταν στα Βίλια

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα ο νέος κυβερνητικής εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα καθήκοντα, που του ανέθεσε, και είπε πως εκπροσωπεί μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, «που δεν φιλοδοξεί να εξαντλεί την ενέργειά του σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι παραγωγικό για την πατρίδα και δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε προ ολίγου το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την κατάσταση με τις πυρκαγιές αλλά κυρίως για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους που μάχονται μερόνυχτα με τις φλόγες. Χρειάζονται την στήριξή μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι» είπε

«Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική», υποστήριξε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο για την κατάσβεση, την αποτροπή νέων πυρκαγιών και την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με πράξεις και έργα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος», είπε.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα της φωτιάς στα Βίλια, σημείωσε ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς, που καίει για τέταρτη ημέρα.

«Όλοι μάχονται ο καθένας από το πόστο του. Όποιος δρα κάνει και λάθη και το αναγνωρίζουμε με γενναιότητα. Τωρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», είπε.

Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το πλαίσιο για τους μη εμβολιασμένους και τους εμβολιασμένους από το φθινόπωρο, μετά την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού.

Όπως είπε, «απαιτείται από όλους μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν τελειώσαμε με την πανδημία».

«Η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί. Δείχνει δυο πράγματα για τους ανεμβολίαστους: είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, σημείωσε πως η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και τήρηση μέτρων ασφαλείας.

Όλα τα σενάρια για τους μη εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση θα σφίξει τον κλοιό γύρω από τους μη εμβολιασμένους, τόσο όσον αφορά τους κλειστούς χώρους, όσο και τους χώρους εργασίας.

Ένα σενάριο, που εξετάζει σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test (όχι self test) οι ανεμβολίαστοι, το οποίο θα πραγματοποιούν με δικά τους έξοδα. Αυτό, μάλιστα, θα ισχύσει και για τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλειστοί χώροι σε εστιατόρια και καφετέριες θα είναι διαθέσιμοι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει.

Σε ανοικτούς ή ημιυπαίθριους χώρους (θερμαινόμενους, τον χειμώνα) θα επιτρέπεται η είσοδος και σε μη εμβολιασμένους, με επίδειξη αρνητικού rapid test ή μοριακού τεστ.

Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί, από την κυβέρνηση, θα δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιλέξουν να είναι ο χώρος τους αμιγής (covid-free για εμβολιασμένους και νοσούντες, δηλαδή να μην επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι ούτε με επίδειξη αρνητικού τεστ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top