Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα: Επιστρέφει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Στο «στόχαστρο» οι ανεμβολίαστοι - Στο «στόχαστρο» οι ανεμβολίαστοι

Τα νέα μέτρα, που θα ισχύουν από το φθινόπωρο, θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, αύριο, Τρίτη 24 Αυγούστου, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Με τα κρούσματα να είναι διαρκώς πάνω από τις 3.000 και τους διασωληνωμένους να έχουν ξεπεράσει τους 300, η ανησυχία είναι έντονη για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Στο «στόχαστρο» οι ανεμβολίαστοι

Τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, να επιβεβαιώνει ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις τους.

Την επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αποφασίζει η κυβέρνηση 

Οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων και κινηματογράφων θα παραμείνουν αμιγείς (μόνο για εμβολιασμένους), ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Προ των πυλών είναι και η επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους.

Πώς θα λειτουργήσει η εκπαίδευση

Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και τα μέλη μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19, θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές ανά εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid).

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα του self test, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του click away

Στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο της επαναφοράς του click away στο λιανεμπόριο, σε περίπτωση που αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα, το οποίο θα ισχύσει μόνο για ανεμβολίαστους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top