Την επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αποφασίζει η κυβέρνηση 

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και επαναφορά παλαιότερων, όπως η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.   

Κορωνοϊός: «Έρχονται δύσκολες μέρες αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός»

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές, σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο» δήλωσε ο κ. Οικονόμου,  ο οποίος ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν το υποδείξουν οι ειδικοί, αν και πρόσθεσε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που σχετίζονται με τη φύση της δραστηριότητας.

Για τους εμβολιασμένους επιβεβαίωσε ότι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις τους, την ίδια στιγμή που οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν εργαστηριακά τεστ μία-δύο φόρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, με δικά τους έξοδα αλλά σε προκαθορισμένη τιμή.

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Πάντως ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο γενικό lockdown. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η οικονομία» τόνισε.  

Η συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Για την επικοινωνία χθες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ήταν πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, αλλά εξ όσων αντιλαμβάνεται υπήρχε και στις σκέψεις της άλλης  πλευράς, λόγω της  κατάστασης στο Αφγανιστάν που έχει παράπλευρη συνέπεια τις ενδεχόμενες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές προς την περιοχή μας. 

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα και πρόσθεσε: «Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και έγιναν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικούς πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να επιστέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους όταν βελτιωθεί η κατάσταση». Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση για να μην επιτρέψει σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σε θετικό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία

«Ούτε η Τουρκιά επιθυμεί ροές, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορα της δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές ‘15 και να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Άλλο ο ανθρωπισμός» δήλωσε. 

Αποζημιώσεις χωρίς γραφειοκρατία για τους πυρόπληκτους  

Για τους πυρόπληκτους ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι ισχύει «αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ο κόσμος που καταστράφηκε δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος και με τη γραφειοκρατία, με άμεση καταβολή αποζημιώσεων, χωρίς καμία γραφειοκρατία για όλες τις περιοχές». 

Πυρκαγιές: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ήδη  540 άνθρωποι είδαν χθες στον τραπεζικό τους λογαριασμό χθες ποσά έως 20.000 ευρώ. «Πέμπτη μπήκαν στην arogi.gov.gr και έκαναν την αίτηση και την Παρασκευή το απόγευμα είχαν λεφτά στο λογαριασμό τους» υπογράμμισε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top