Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σε θετικό κλίμα η τηλεφωνική επικοινωνία

Τι συμφώνησαν για το ζήτημα του Αφγανιστάν 

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η οποία διήρκεσε μισή ώρα.  

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν, καθώς Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση. 

Παναγιωτόπουλος - Χρυσοχοΐδης: Τα σύνορά μας θα παραμείνουν απαραβίαστα

Όπως επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει όμως και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία). 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους. 

Στην Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίσθηκε από το Αφγανιστάν 

Συζητήθηκε ακόμα η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το περιβάλλον  είναι ένας τομέας στον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν στενά – είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας στην οποία είχαν συμφωνήσει οι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Φραγκογιάννης και Ονάλ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top